Kőkemény avokádót vett a boltban?

avokádó afrodiziákum
Vicces tény, hogy az avokádó azték szó (ahuacatl) azt jelenti: herék. A gyümölcs – amellett, hogy formáját tekintve tényleg hasonlít egy herére –, magas folsav-, B9-vitamin és B6-vitamin tartalma növeli az energiát és a tesztoszterontermelést.
Vágólapra másolva!
Az avokádó manapság az egyik legnépszerűbb gyümölcs. Tudjuk róla, hogy egészséges, hogy egy igazi tápanyagbomba, ám azt is, hogy rendkívül borsos az ára. Ettől függetlenül néha azért belefér egy-egy darab megvásárlása az elképesztő egészségügyi előnyei miatt.
Vágólapra másolva!

Miért együnk avokádót?

Az egyik oka, hogy telítetlen zsírokban gazdag, valamint A-, B-, C- és E-vitamint, káliumot, foszfort,

vasat, nátriumot, kalciumot és magnéziumot is tartalmaz.

Kiváló antioxidáns, és jó hatással van a szívre, valamint az érrendszerre.

Magas folsav-, B9-vitamin és B6-vitamin tartalma növeli az energiát Forrás: Shutterstock

Hogyan juthatunk hozzá?

Avokádót találunk a zöldségeseknél és a nagyobb áruházakban. Ha éretlen, akkor kemény, ha érett, akkor olyan puha és lágy, mint a vaj.

Amennyiben éretlen avokádót vásárolt, szobahőmérsékleten 2-3 nap alatt megpuhul.

Ám, ha nem akar ennyit várni, meggyorsíthatja az érési folyamatot. Néhány gyümölcs, mint az alma, a banán, a sárgabarack és a szilva, etiléngázt termel, ami egyfajta érlelőszer. Tegye az avokádót egy papírtasakba ezen gyümölcsök valamelyikével, és várjon egy napot.

Van gyorsabb módja?

Tekerje a gyümölcsöt folpackba, majd tegye a sütőbe, és süsse 200 fokon 10 percig. Ha még ennyit sem tud várni, akkor vágja félbe,

vegye ki belőle a magot, csomagolja be folpackkal, és tegye a mikróba legalább 2 percre.

Mit érdemes még tudni?

Miután felvágja az avokádót, gyorsan megbarnul, úgyhogy érdemes minél hamarabb elfogyasztani. Hozzáadhatja a salátájához, rákenheti a pirítósra, készíthet belőle szendvicskrémet, de akár tonhallal vagy tojással is fogyaszthatja.