Csak egy gyors kérdés: melyik nemzet imádja a legjobban a húst?

Vágólapra másolva!
Egy gasztronómiai utazás bizony nem egy pénztárcabarát hobbi. Csak nagyon kevesen engedhetik meg maguknak, hogy olyan országokba is eljussanak, mint Brazília. Mindenki másnak azonban csak az álmodozás marad, amelyet a következi brazil recept tesz teljessé.
Vágólapra másolva!

Brazília egy ország Dél-Amerikában. Gasztronómiájában megfigyelhető az indián őslakók, az afrikai rabszolgák, illetve a telepesek szokásai.

Az európai bevándorlók (főként Portugáliából, Olaszországból, Spanyolországból, Németországból, Lengyelországból és Svájcból) a búzaalapú étrendet hozták be az országba.

Ételeik leggyakrabban használt alapanyaga a rizs és a bab. Előételnek általában valamilyen salátát vagy főtt zöldséget fogyasztanak, ám a levesekért annyira nincsenek oda.

A húsért viszont annál inkább – naponta fogyasztják!

Az őserdős területeken elsősorban halat, zöldségeket, trópusi gyümölcsöket esznek, a szárazabb vidékekre a szárított húsok, a tengerpartiakra pedig a tenger gyümölcsei a jellemzők.

A helyi alapanyagok közé tartoznak a gyökérzöldségek, mint a manióka, valamint a gyümölcsök, mint a mangó, a narancs, az ananász, a papaja, a guava, a mangó és a maracuja.

Próbálja ki a következő receptet!

Forrás: Food52

Feijão verde

Hozzávalók:

  • 1 evőkanál növényi olaj
  • 6 szelet bacon, apróra vágva
  • 1 nagy hagyma
  • 1 cubanelle paprika, kimagozva, apróra vágva
  • 3 gerezd fokhagyma, összetörve
  • 453 g fekete szemű borsó, átöblítve, megszárítva
  • 470 ml tejszín
  • 113 g krémsajt
  • 4 mogyoróhagyma, apróra vágva
  • ¼ csésze friss koriander, apróra vágva
  • 1 és ½ csésze sajt, reszelve
  • só, bors ízlés szerint.

Elkészítés:

Melegítse elő a sütőt 190 fokra.

Melegítse fel az olajat egy serpenyőbe, azután pirítsa meg a szalonnát. Tegye egy papírtörlőre, azután rakja félre.

Vegyen ki egy evőkanál zsírt a serpenyőből, a maradékon pedig pirítsa meg a hagymát.

Adja hozzá a paprikát és a fokhagymát. Süsse, míg megpuhul.

Öntsön hozzá egy evőkanál vizet, a borsót, és jól keverje össze.

Adja hozzá a tejszínt és a krémsajtot. Főzze tovább.

Vegye takarékra a lángot, és keverje folyamatosan 15 percig, amíg a mártás besűrűsödik. Sózza és borsozza ízlés szerint.

Vegye le a serpenyőt a tűzről, utána keverje hozzá a mogyoróhagymát, a koriandert és a bacont.

Óvatosan keverjen hozzá ½ csésze sajtot, azután öntse az egészet egy sütőedénybe.

Szórja meg az ételt a maradék sajttal, majd süsse 20 percig. Tálalja rizzsel.