Megkóstolták a világ egyik legbüdösebb ételét - már aki bevállalta

Vágólapra másolva!
A surströmming egy tradicionális svéd étel: erjesztett, konzervált hal. Annyira büdös, hogy általában a szabadban fogyasztják el. A fehérje lebontásáért, vagyis a rothadásért baktériumok felelősek. A széndioxid-termelés folyamatos, ezért nem ritka a konzervdoboz kidomborodása, deformálódása. Sőt, akár fel is robbanhat emiatt. Tehát már a jellemzői sem túl bizalomgerjesztőek, hát még a szaga! Néhányan vállalkoztak arra, hogy megkóstolják. Végül azonban páran bedobták a törülközőt: képtelenek voltak a szájukba venni.
Vágólapra másolva!

Ahogy elkezdik felbontani a surströmminget, azonnal megcsapja őket a szag. Öklendezve és kiabálva reagálnak.

A férfi a barackszínű trikóban közli, hogy biztosan öklendezni fog.

Utána a barna bőrű hölgy arról beszél, hogy ez a legbüdösebb dolog, amivel életében valaha is találkozott. Illetve, hogy minden vágya kimenni a helyiségből.

A résztvevők a következőkhöz hasonlították a szagát: hal, pelenka, sajt, durian, a világ legbüdösebb gyümölcse, egy halott ember, fityma, megbánás, nyilvános vécé.

A barackszínű trikós férfi azt mondja:

A fekete pulóveres férfi szerint olyan, mintha a II. világháborúból maradt volna itt.

Forrás: Youtube

Az első sokk után következik a második, hiszen meg kell kóstolniuk.

Az egyik lány takonyhoz hasonlítja,

a másik a szürke felsőben csupán csöpögő szürke lének nevezi. A barna bőrű hölgy szerint pedig akár a hányás. Végül ő adja fel elsőként: nem kóstolja meg.

A férfi a szükre pulóverben azt mondja:

Az utána következő barna hajú hölgy szerint az íze negyedannyira sem rossz, mint a szaga. A sapkás férfi meglehetősen sósnak találja, majd újra a barna hajú hölgy beszél: nem akarja többet megkóstolni, egyszerűen csak ki akar menni a szobából. Végül feláll, és elhagyja a helyiséget.

– kérdezi a hölgy bordó pulóverben.

Összességében kijelenthetjük: a surströmming senki tetszését nem nyerte el.