11 élelmiszer, amelyet lehetőleg ne fogyasszunk este

evés, étkezés, éjjel, éjszaka, eszik este
Vágólapra másolva!
Az emésztőrendszerünk reggel a leginkább, este pedig a legkevésbé aktív. Ezért a legjobb, ha a nap végén alacsony mennyiségű szénhidrátot és zsírt fogyasztunk. Vacsorára válasszuk inkább a könnyű ételeket és kerüljük el a következő 11 élelmiszert.
Vágólapra másolva!

1. Előre elkészített, fagyasztott élelmiszerek

Tartósítószereket, mesterséges ízfokozókat, sok olajat, cukrot, sót és persze kalóriát is tartalmaznak. Emellett tápanyagtartalmuk elenyésző. Abban viszont nagyon jók, hogy hozzájáruljanak a súlynövekedéshez.

2. Pattogatott kukorica

Nem tűnik veszélyesnek, mégis ajánlott elkerülni. A boltban vásárolt, mikrózható popcorn sok sót és transzzsírt tartalmaz, amelyek szintén nem támogatják a fogyókúrát.

Forrás: Shutterstock

3. Szánsavas üdítők

A bennük lévő cukrok extra kalóriát jelentenek a testnek.

4. Ketchup

Egyes ételek népszerű kísérője a ketchup. Érdemes azonban áttanulmányozni a címkét, mielőtt lefekvés előtt fogyasztanánk, ugyanis ebben is van cukor.

5. Hasábburgonya

Ha a fagyasztott változatot választjuk, olajban sütjük meg és jó sok sóval tálaljuk, nem biztos, hogy ez lesz a legjobb döntés vacsorára.

6. Sajt

Amennyiben szeretjük a sajtot, próbáljuk meg a házi készítésűeket fogyasztani – leginkább napközben. A boltban vásároltak extra kalóriát tartalmazhatnak.

7. Pizza

Szénhidrát, só, cukor – kell ennél több bizonyíték, hogy a pizza nem alkalmas vacsorára?

8. Diófélék

A dióféléket az egészséges táplálkozás részének tekintik tápanyagprofiljuk miatt. Ugyanakkor általában magas a kalóriatartalmuk. Inkább napközben fogyasszuk.

9. Fagylalt

Szintén a benne lévő cukor miatt nem támogatja a fogyást.

10. Étcsokoládé

Bár ez a legegészségesebb csokoládéfajta mind közül, a benne lévő cukor akkor is hatással lehet a fogyásra.

11. Vörös hús

A vörös húsok, például a birka vagy a sertés, sok fehérjét tartalmaznak. Napközben szuper energiaforrások, ám este inkább plusz kalóriát jelentenek. Ha mindenképp húst akarunk vacsira, akkor válasszunk a fehér húsok közül.