Víz helyett sörben is megfőzhetjük a kukoricát - tippek

kukorica, grillezett kukorica
Vágólapra másolva!
Úgy tűnik, a víznek kezd egyre jobban leáldozni: már tésztát főzni is borban menő, a rizst tejszínben, a kukoricát pedig tejben és vajban fürösztjük – többek között. Ezúttal 4 olyan receptet is mutatunk, amelyben érdemes megáztatni kedvenc nyári finomságunkat.
Vágólapra másolva!

A klasszikus

Ehhez csupán három hozzávalóra van szükség: 113 gramm vaj, 1 csésze tej és 4 csésze víz.

A sörös

Ki gondolta volna, hogy kukoricát főzni sörben is lehet? Pedig bizony így van. Csupán 113 gramm vaj, 4 csésze víz, egy csipet só, 1 csésze sör és ¼ csésze csiliszósz kell hozzá.

A főtt kukorica picit meggrillezve is isteni Forrás: Shutterstock

A mézes

Ha egy kis ínyencségre vágyunk, akkor mindenképp ezt válasszuk. Hozzávalók: 113 g vaj, egy csipet só, 4 csésze víz, ½ csésze méz, 1 csésze tej és egy teáskanál pirospaprika-pehely.

Majonézes

Hozzávalók: egy csipet só, 1 csésze majonéz, 1 csipet őrölt kömény, 1 teáskanál csilipor, 4 csésze víz, ½ csésze limelé.

Az elkészítése pedig már egyszerű. Csupán bele kell önteni a vizet egy tálba, majd amint forrni kezd, hozzáadni a tejet, a vajat és a többi hozzávalót. A végére pedig marad a 6 darab, félbetört kukorica.