Ön megkóstolná a sült tarantulát? Szavazzon!

Vágólapra másolva!
A sült pók igen nagyon népszerű Kambodzsában, különösen Skuon és Siem Reap városában. A helyiek az utcákon árulják és szívesen kínálják a turistáknak. Először páclébe áztatják, majd fokhagymás olajban sütik ki. Noha ekkor a pók már nem él, még így sem néz ki túl bizalomgerjesztően.
Vágólapra másolva!

Ázsia egyes részein a helyiek főtt és sült rovarokat árulnak a turisták forgatagában. Ettől eltekintve sokan valójában nem is szeretik őket,

viszont így a legkönnyebb pénzhez jutni.

Hiszen a turisták gyakran akkor is megveszik a rovart, ha nem fogyasztják el. Egyszerűen csak lefényképezik vagy mókás szelfiket csinálnak vele. Ám a kambodzsai tarantulák esetében ez nincs így – a helyiek imádják.

A sült tarantula sörrel és rizsborral a legjobb Forrás: Allegations of Deliciousness

Persze csak ritkán fogyasztják, mert drágának számít az ő pénztárcájukhoz. Csak különleges alkalmakkor eszik, mint egy születésnap, leginkább sörrel vagy rizsborral.

A pókevés az 1970-es években, a kommunista mozgalom idején vált elterjedté, amikor annyira elszegényedtek az emberek és olyan éhesek voltak, hogy mindent megettek, amit meg lehetett.

Ezek között is voltak ínyencebb étkek, mint a skorpió, a hernyó, a szöcske és a tarantula. Végül annyira megkedvelték ezeket, hogy az étrendjük részei maradtak.

Hogyan készítik a szőrös pókokat?

A férfiak több órát is eltöltenek a tarantulafészek figyelésével és a pókok levadászásával. Amint megfogták, megölik őket, majd vízalapú, cukros, sós, fűszeres pácba áztatják. Ezt követően sütik meg olajban.

Különösen fontos, hogy a póknak mindössze 45 másodpercig szabad

a forró olajban sülnie. Így lesz kívülről ropogós, belül pedig puha. A helyiek szerint a teste a legfinomabb, amely az első harapás után szétterül a szájban, ám a lába nem olyan jó.

Ön kipróbálná?

Szavazzon!

Megkóstolná a sült tarantulát?