Mivel várjuk a vendégeket a hosszú hétvégén?

húsvét
Vágólapra másolva!
Bár jól hangzik, hogy holnaptól beköszönt a hosszú hétvége, sokunknak a húsvét egyet jelent a konyhával: desszertet kell sütni a vendégeknek, meg kell csinálni a szendvicseket a locsolóknak, elő kell készíteni a sonkát, és már holnap tuti beállítanak a rokonok, őket is meg kell kínálni valamivel. Hétfőn pedig arra eszmélünk, hogy a sütkérezésen kívül nem is nagyon csináltunk mást. Kivéve akkor, ha ezeket a recepteket készítjük.
Vágólapra másolva!
Forrás: Simply Recipes

Töltött tojás

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 3 evőkanál majonéz
  • 1 kiskanál vaj
  • ½ kiskanál fehérborecet
  • 1 kiskanál mustár
  • egy csipet só
  • 1 evőkanál apróra vágott metélőhagyma
  • Cayenne-bors, megszórni

Elkészítés:
Főzzük meg a tojásokat, majd hűtsük le hideg, folyó víz alatt.
Pucoljuk meg, és vágjuk félbe őket.
Vegyük ki a tojássárgáját, és tegyük egy tálba. Keverjük hozzá a majonézt, a vajat, az ecetet, a mustárt, a sót, a mogyoróhagymát és egy kis borsot.
Töltsük a krémet a tojásfehérjébe, tálalás előtt szórjuk meg egy kis Cayenne-borssal.

Lapozzon tovább a következő receptért!