Takarítson meg pénzt ezzel az egyszerű konyhai trükkel

hűtő
Vágólapra másolva!
Az élelmiszerpazarlás egy súlyos probléma, amely nemcsak a környezetre, de a pénztárcánkra is hatással van. Van azonban egy nagyon egyszerű trükk, amellyel mindkét problémát megoldhatjuk: nem pazarolunk annyit és a pénztárcánk is jobban érzi majd magát.
Vágólapra másolva!

Ez a trükk pedig nem más, mint az „ezt edd meg előbb" polc, amely olyan élelmiszereket tartalmaz, amelyek hamarosan lejárnak, de még biztonsággal fogyaszthatók. Az ételek kidobása helyett tegyük ezeket az élelmiszereket egy erre kijelölt polcra,

és amikor legközelebb kinyitjuk a hűtőt vagy bemegyünk a kamrába, rögtön látni fogjuk, mit kell megennünk még lejárat előtt.

Amikor új terméket veszünk, akkor tegyük azt a hűtő legfelső polcára, majd így pakoljuk egyre lejjebb az élelmiszereket lejárati idő szerint. Az alsó polc a legjobb hely a hamarosan lejáró termékek számára,

hiszen a legtöbb hűtőszekrényben ez a leghidegebb rész.

Ha feledékenyek vagyunk, akkor a legjobb, ha készítünk egy kis táblát „ezt edd meg előbb" felirattal és betesszük a legalsó polcra. Így a család összes tagjának egyértelmű lesz, mely polcot kell a leghamarabb „kitakarítani".