Datolyával még energikusabban indul a reggel

datolya
Vágólapra másolva!
A datolyának, mint minden természetes alapanyagnak, számos egészségügyi előnye van. Reggelire fogyasztva például kellő mennyiségű energiát ad egész napra – főleg egy letargikusan induló napon.
Vágólapra másolva!

A reggelek nehezek – ezt be kell vallanunk. Még ki sem pattant a szemünk, már a kávéra gondolunk. Ugyanakkor nagyon nagy segítséget jelenthet egy energianövelő étkezés is, amely arra motivál minket,

hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki magunkból a munkában.

A datolya a természetes cukrok gazdag forrása, amely azonnal energialöketet ad. Ám pont emiatt érdemes egy lassan felszívódó szénhidráttal tálalni, hogy utána ne essen le túl gyorsan a vércukorszintünk.

Emellett fehérjék és rostok is vannak benne, amelyek tökéletes reggeli alapanyaggá teszik.

Meglepődnénk, ha tudnánk, mennyire sokoldalú ez a gyümölcs. Ezért bátran kísérletezzünk vele a konyhában! próbáljuk ki például a következő recepteket!

Forrás: Shutterstock

Datolyás tejturmix

Egy szupergyors és tápanyagokban gazdag ital a reggeli mellé.

Hozzávalók:

  • ¼ csésze datolya, magozva, apróra vágva
  • 2 evőkanál cukor (opcionális)
  • 750 ml tej

Elkészítés:
Tegyük a hozzávalókat egy turmixgépbe és dolgozzuk össze.

Baconbe csavart datolya

A népszerű karácsonyi snack reggelire is tökéletes. Mindössze 30 perc alatt elkészíthetjük, majd tálalhatjuk különböző sajtokkal, rántottával, esetleg valamilyen teljes kiőrlésű, házi kenyérrel.

Hozzávalók:

  • bacon
  • olívaolaj
  • 5-6 datolya
  • só és bors
  • 1 csésze krémsajt
  • metélőhagyma

Elkészítés:
Egy tálban keverjük össze a sót, a borsot, a metélőhagymát és a krémsajtot.
Forgassuk meg a datolyát a sajtban, azután csavarjuk bele a szalonnacsíkba.
tegyük egy olívaolajjal kikent tepsire és süssük 6-7 percig 180 fokra előmelegített sütőben.