Hét okos trükk a kis étkező berendezéséhez

konyha, étkező, kicsi
Vágólapra másolva!
Mindenki nagy lakásról álmodik. Olyanról, ahol nem kell figyelni a helyre, ahol minden szoba nagy és tágas, ahol az étkező is alkalmas rengeteg ember fogadására. Ugyanakkor ez nem mindenkinek adatik meg, de okos trükkök és az ötletes design segítségével kellemes eredmény születhet.
Vágólapra másolva!

1. Még a legkisebb étkezőt is feldobhatjuk egy jól megválasztott, mintás tapétával. A legjobb, ha fényes felületű vagy fehér, mert így világosabbnak tűnik a helyiség.

2. A kis terek esetén az is gond szokott lenni, hogy hamar elhasználódik bent a levegő. Ha nem akarunk ablakot nyitni vagy nincs is, akkor érdemes felszerelni egy ventilátoros csillárt.

Forrás: Shutterstock

3. A következő trükköt nemcsak az étkezőben, de bármelyik szoba esetén használhatjuk. A hagyományos ajtó helyett válasszunk tolóajtót.

Ha üvegből készül, akkor extra fényt is enged a helyiségbe, ráadásul optikailag nagyobbnak látjuk a teret.

4. Próbáljuk ki a köralakú étkezőasztalt. Több extra ülőhellyel kecsegtet, mint a négyszögletes vagy a téglalap. És a legjobb: senkinek nem kell sarokra ülnie. Sőt, egy kerek asztal mellett beszélgetni is könnyebb.

5. Vásárolhatunk bővíthető vagy kihajtható asztalokat is. Így percek alatt varázsolhatunk több ülőhelyet a kis helyiségbe akkor, amikor szükség van rá, például egy baráti látogatás esetén.

6. A lebegő polcok az apró szobák csodái. Nem foglalnak el plusz helyet, viszont pakolhatunk rájuk. Zseniális!

7. Használjunk ülősarkokat székek helyett. A beépített ülőhelyek is szóba jöhetnek, ha épp most újítjuk fel a konyhát.