Öt gyümölcs, amitől puha és selymes lesz a bőre

brazil kaják papaya,
http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-image-fresh-papaya-leaves-wooden-background-image38342326
Vágólapra másolva!
Valljuk be, a legtöbben egyszerre szeretjük és utáljuk is a nyarat: szeretjük a meleg és a napsütés miatt, de annak már nem örülünk, hogy tönkreteheti a bőrünket az erős napsugár. Kiszárad a bőrünk, ha nem vigyázunk, leégünk, megjelennek a szeplők. Szerencsére néhány finom gyümölcs segíthet abban, hogy egészséges maradjon a bőr. A legtöbb ilyen gyümölcs tele van antioxidánssal és ásványi anyagokkal. Lássuk, melyek ezek!
Vágólapra másolva!

1. Görögdinnye

Forrás: Thinkstock

Tudta, hogy a görögdinnye 95%-a víz? Nyáron nagyon fontos, hogy bőrét rendszeresen hidratálja, erre a legalkalmasabb, ha dinnyét eszik. Sokan használják a kereskedelmi forgalomban lévő dinnyés arcpakolásokat is. Megőrzi a bőr feszességét.

2. Sárgadinnye

Forrás: Dinnyefarm

Magas C-vitamin tartalma miatt garantálja a bőr egészségét. A görögdinnyéhez hasonlóan víztartalma is jelentős. Így hatásuk majdnem azonos.

3. Eper

Forrás: Shutterstock

Az eper az a gyümölcs, amiből nem lehet eleget enni. Rengeteg antioxidáns van benne, amely segít megelőzni a bőr öregedését, a makacs szarkalábak kialakulását. Ráadásul az eper tökéletes kísérője a nyáron nagyon népszerű joghurtoknak. Sokan turmixot készítenek belőle a forró napokon, de talán, akkor a legfinomabbak, ha magában esszük meg őket.

4. Papaja

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-image-fresh-papaya-leaves-wooden-background-image38342326 dreamstime

Ez a narancsos-rózsaszínes belsejű gyümölcs csodákat tehet a bőrével. Tele van vízzel, amire a bőr valósággal szomjazik a forró nyári levegőben. Kíváló hozzávalója a salátáknak, vagy smootieknak.

5. Ananász

Forrás: Delish

Sokan azért nem esznek ananászt, mert nehéz felvágni pedig megéri a fáradságot. Gazdag C-vitaminban és B6 vitaminban és bromelainban, amely egy enzim, ami segítí a fehérjék tökéletes lebontását. Így lúgosítja a szervezetet. Készítsünk belőle bátran juice-t, vagy smootie-t!.