Vásároljon tudatosan, étkezzen egészségesebben!

bevásárlás élelmiszer bolt 5 tipp az egészségtudatos étkezéshez
Vágólapra másolva!
A modern vásárlók számára az elmúlt években egyre fontosabbá vált az egészségtudatos táplálkozás, sokan választják a minőségi termékeket, odafigyelve a termékek összetevőire. Szerencsére a nagyobb áruházak is folyamatosan törekednek a vásárlói igények kiszolgálására, ezen a területen debütál most a LIDL is az adalék-, színezék- és tartósítószer-mentes új hústermékcsaládjával.
Vágólapra másolva!

Mint köztudott,

az egészséges táplálkozás a különféle ételek és italok megfelelő arányban és mennyiségben, kellő változatossággal történő rendszeres fogyasztását jelenti.

Ezáltal a betegségek kockázatát minimálisra csökkenthetjük. Az egészséges étrendnek

megfelelő mennyiségben kell tartalmaznia a szervezetünk számára fontos energiát adó tápanyagokat (fehérjéket, zsírokat, szénhidrátokat) és energiát nem adó tápanyagokat (vitaminokat, ásványi anyagokat és nyomelemeket).

Próbáljunk változatosan táplálkozni minél többféle nyersanyag felhasználásával, a lehető legtöbbféle készítési módot alkalmazva! Ezzel nemcsak ízletes ételek kerülnek asztalunkra, hanem sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy minden szükséges tápanyagot biztosítottunk a szervezet optimális működéséhez. – tanácsolják a szekértők. Az egészséges étkezés egyik fontos eleme a húsfogyasztás.

Nem mindegy, milyen hústermékeket választunk a boltok polcairól Forrás: Lidl

A LIDL ennek az eszmének mentén újít most a Pikok Pure termékeivel, Magyarországon egyedülálló, magas minőséget képviselő húskészítményekkel. Az egészségtudatosan táplálkozók számára jó hír – ahogy azt a termékcsalád neve is mutatja (a „pure" szó jelentése tiszta) – ezek a termékek

húsból, kizárólag természetes összetevőkből készülnek tartósítószerek, ízfokozók, adalékanyagok és színezékek hozzáadása nélkül.

A 12 húskészítményt tartalmazó termékcsaládban

sonkafélék, párizsik és virslik, szalámik és kolbászok is találhatók.

Megfelelő mennyiségben és minőségben fogyasztva, kiemelkedő szerepet tölthetnek be táplálkozásunkban, ugyanis ezek mind nagyon fontos fehérjeforrások.

Az ilyen speciális sonkafélék mérsékelt energia és alacsony zsírtartalommal rendelkeznek, emellett hústartalmuk rendkívül magas (94% feletti), ebből adódóan fehérjetartalmuk is kiváló. Éppen ezért a csirke-, pulykamellből, illetve sertéscombból készült termékek nagyon kedvező élettani hatással rendelkeznek, és bátran beilleszthetők étrendünkbe, még akkor is, ha fogyni szeretnénk, vagy célunk a normál testsúly megőrzése.

A párizsik között pulyka és sertéshúsból készülteket is találunk, itt fontos ellenőrizni, hogy magas hústartalommal rendelkezzenek, így a párizsik esetében a 80%-os, a virsliknél pedig a 90%-os hústartalom számít megfelelőnek. Ennek köszönhetően ugyanis fehérjetartalmuk 14-16% között mozog.

Fontos ellenőrizni, hogy magas hústartalommal rendelkezzen a termék Forrás: Lidl

A szalámik és kolbászok magas fehérjetartalommal rendelkeznek, mely jellemzően 23-26 g fehérjét jelent 100 g termék esetében, hagyományos füstöléssel és hosszú ideig tartó szárításos eljárással készülnek.

Megéhezett? Íme, egy fenséges recept:

Csirkés-avokádós szendvics főtt tojással
Hozzávalók:
- 2 szelet Teljes kiőrlésű búzavekni (400g)
- ½ db közepes érett avokádó
- Ízesítők: néhány csepp citromlé, só, őrölt fehér bors
- 4 szelet Pikok Pure Csirke vagy Pulykamell sonka
- 1 db főtt tojás felkarikázva
- 8-10 karika kígyóuborka
- lilahagyma opcionálisan

Elkészítés: először avokádó krémet készítünk, amivel megkenjük a szendvicset. Ehhez villával összetörjük a ½ avokádó húsát, majd hozzáadunk ízlés szerint néhány csepp citrom levet, egy csipet sót és őrölt fehér borsot. Kenjük meg a 2 szelet teljes kiőrlésű kenyeret az avokádókrémmel, tegyük rá a 4 szelet sonkát, a főtt tojás karikákat, valamint a felkarikázott kígyóuborkát. Ízlés szerint tehetünk bele vékony karikára vágott lila hagymát is. Fogyasszuk egészséggel!

A cikk megjelenését a LIDL támogatta.