Jamie Oliver legjobb tippjei

Jamie Oliver
Vágólapra másolva!
Jamie Oliver tippjei mindig jól jönnek – legyen szó egy gyors vacsoráról vagy a kezdő szakácsok nehézségeiről. Ezúttal azt néztük meg, hogyan lehet a legkönnyebben megsütni a pulykát úgy, hogy ne maradjon száraz a húsa. Persze nem ez volt a múlt hét egyetlen izgalmas pillanata, hiszen még egy titkot is felfedtünk az Ószövetségből, illetve megtanultuk letesztelni a méz valódiságát. Így biztosan nem leszünk becsapás áldozatai. Heti gasztro-összefoglaló.
Vágólapra másolva!

Döbbenetes az emberi kreativitás - Képek

Nincs karácsony mézeskalács nélkül. Ez tiszta sor. Azonban mindig ugyanazt készíteni egy idő után unalmassá válik. Szerencsére ezek a képek megmutatják, milyen döbbenetes tud lenni az emberi kreativitás.

Jamie Oliver tanácsai kezdő szakácsoknak

Mi legyen a vacsora? – ez a kérdés még egy átlagos napon is nehézségeket okoz, hát még karácsonykor. Ráadásul kezdő szakácsként. Túl bonyolult dologba nem szívesen vágnánk a fejszénket, ám egy jó pulykasültet azért csak megennénk.

Forrás: theguardian.com

Persze tökéletesen elkészíteni ijesztő feladat, még jó, hogy Jamie Oliver szakértelmére mindenkor számíthatunk. Az első és legfontosabb kérdés: hogyan válasszuk ki a megfelelő pulykát? Csak ezután eshet szó az elkészítéséről.

Ínyenceknek nem való ez a múzeum. Megennék a tárlatot

A Viktória és Albert Múzeumban, Londonban van egy egész város, amely mézeskalácsból készült. Az éves projektben számos tervező és építész vett részt. Az eredmény pedig annyira gyönyörű, amennyire ízletes. Képek.

Titok az Ószövetségből: mitől éltek oly sokáig a bolgár hegyi pásztorok?

A joghurtról a tudásunk igen csekély. Tudjuk, hogy tejtermék, és azt is, hogy jól megy a reggeli kifli mellé. De vajon a származását vagy az eredetét ismerjük? Hihetetlen, de már a XI. században is írtak a jótékony hatásáról. Ugyanis évezredekig a joghurtkészítés volt az egyetlen ismert biztonságos módszer a tej megőrzésére.

Forrás: Shutterstock

A joghurt és a joghurttípusú savanyú tejek, valamint a kefir és a kumisz mind a Közel-Keletről, a Balkánról, a Kaukázusból, Nyugat- és Közép-Ázsiából származnak. Na és mi a helyzet a címkén található információkkal? Minden joghurt tartalmaz probiotikumot? Mit jelent a light felirat ebben az esetben?

A világ legjobban sikerült mézeskalács házai - Képek

Néhány családnál nem telhet el úgy az ünnep, hogy ne készülne el az éves mézeskalács ház. Persze a feladat nem könnyű, hiszen nehéz évről évre újat alkotni. Ezek a képek azt mutatják meg, hogy a mézeskalácsház-készítés sem torkollik minden esetben katasztrófába.

A hatékony fogyókúra élharcosai

Gyakran böngésszük a hírességek posztjait az interneten, irigykedve nézzük csodálatos alakjukat. Azon morfondírozunk, hogyan tudnak mindig olyan szuperül kinézni. Végül arra jutunk, hogy a pénznek, az edzőknek és a táplálkozási szakembereknek köszönhetik tökéletes testüket.

Forrás: Shutterstock

Ám ez nem minden esetben igaz. Mi is elérhetjük a vágyott alakot egy kis idő befektetésével, egy egészséges étrenddel és rendszeres edzéssel. Persze ehhez jöhet néhány apró trükk, mint a citrom és a gyömbér, amelyek mellett nyomós érvek állnak.

Ennek köszönheti hosszú életét a 100 éves férfi

Arthur Grisbrook már 100 éves. Amikor megkérdezték tőle, minek köszönheti hosszú életét, elég furcsa választ adott. Íme.

Kíváncsi, hogyan tesztelheti a méz valódiságát?

A méz az életünk szerves része. Vannak, akik teába teszik, mások a kávét isszák vele, de olyan is akad, aki csak a sütés során használja. Bárhogy is, fontos, hogy minőségi, természetes méz kerüljön az asztalra, ne pedig cukorsziruppal vagy vízzel dúsított keverék.

Forrás: Shutterstock

A mézhamisításnak rengeteg formája van. A legjellemzőbb, hogy mesterségesen hozzáadott enzimekkel lebontják a különböző cukrokat, ebből állítanak elő egy folyékony szirupot. Általában ezzel az eleggyel keverik a valódi mézet. Ránézésre nem lehet megmondani a hamisságot. De akkor hogyan?

Egy Harry Potter-rajongó így várja a karácsonyt - Videó

A muglik, vagyis a varázsolni nem tudó, hétköznapi emberek mindig a hagyományos módon készülnek az ünnepekre: mézeskalács figurákat vagy házat készítenek és forralt borral koronázzák meg a jókedvet. De vajon hogyan várja a karácsonyt egy Harry Potter-rajongó?

Kíváncsi, mely magyar sütemények szerepeltek a világ legjobbjai között? Lapozzon tovább!