Gyertyából desszert, csirkefalatból karácsonyfadísz

Vágólapra másolva!
Vasárnappal egy újabb emlékezetes hét zárult le. Izgalmas volt bepillantani a sztárok életébe, hiszen megtudtuk, hogyan készülnek a karácsonyra. Sőt, az is kiderült, melyik Magyarország kedvenc szaloncukorja, illetve hol található a világ egyik legfurcsább kávézója. Heti gasztro-összefoglaló.
Vágólapra másolva!

Megvan a világ egyik legfurcsább kávézója - Fotók

Létezik egy kávézó Bejrútban, ahová belépve egy másik világ tárul elénk. Ez a Candyfornia Pink Café. A tulajdonosok olyan helyet akartak létrehozni, amilyet még senki a városban. A dekorációt elnézve ez sikerült is nekik. Képgaléria.

Reese Witherspoon, Sofia Vergara és Katy Perry karácsonya

Vajon milyen a karácsony egy hírességnél? Hogyan készülnek az ünnepekre? Melyek a kedvenc fogásaik? Attól, hogy nem élnek átlagos életet, az ünnep nekik is ünnep. Ugyanúgy várják a karácsonyt, mint mindenki más, és bizony kedvenc ételeik kerülnek az asztalra.

Forrás: delish

Katy Perry-nek a fehér homokos karácsony a minden; az ünnepeket a családjával tölti. „Általában elmegyünk valahova nyaralni, az időnk nagy részét evéssel és ivással töltjük" – mondta az énekesnő az Independentnek.

Már gyertyát is ehetünk

Bizonyos gyertyáknak olyan édes és finom illatuk van, hogy rögtön arra gondolunk: de beleharapnánk! A Smith & Sinclair brit székhelyű cég létrehozott egy olyan gyertyát, amelyet tényleg meg lehet enni.

Top 5 alapanyag, amellyel nem csak sütni lehet

Az otthonunk számos kellemes dologtól illatozhat. Gondoljunk a frissen sült almás pite, az épp készülő forralt bor vagy egy csokor virág aromájára. Ám sajnos nemcsak ezek tölthetik meg a házat, hanem például az összegyűlt szemét, az odaégett pattogatott kukorica vagy az állott levegő szaga is.

Forrás: Shutterstock

A kellemetlen szagoktól egy hosszú szellőztetéssel megszabadulhatunk, ám hamarosan újra visszatérnek majd. A mesterséges illatosítók is csak ideiglenesen jelentenek megoldást a problémára. Vegyük hát elő a leggyakrabban használt konyhai alapanyagainkat, és tisztítsuk meg velük a levegőt!

Itt a legőrültebb karácsonyfadísz, amit valaha láttunk - Videó

A karácsony a szeretet ünnepe. Na meg a kreativitásé! Ugyanis vannak családok, ahol annyira torkos mindenki, hogy szaloncukor helyett csirkefalat kerül a fára. Meg persze hozzá egy kis ketchup.

Ajándéktippek férfiaknak karácsonyra

Ön sem tudja, mit vegyen férjének vagy barátjának karácsonyra? Személyre szabott tippjeinkkel idén az ínyencektől a kultúrsznobokig mindenkit elkápráztathat.

Forrás: Shutterstock

Az adrenalinvadászok: a visszafogottabb sportembereknél nem lőhetünk mellé egy uszoda- vagy egy fitneszbérlettel. A haladókat pedig nyugodtan dobjuk be a mélyvízbe egy ejtőernyős ugrás, lövészet vagy MMA-edzéskuponnal.

Őrületes, mi történt a Mikulás szánhúzóival. Megették őket

A döner kebab egy török eredetű étel, tradicionálisan bárányhúsból készül. Ebben a gyorsétteremben azonban a Mikulás rénszarvasai kerültek nyársra.

Nem mindegy, mi kerül Mikulás napján a csizmába

Kinek a piac, kinek a pince. A szerencsésebbek nyáron a kertből, télen pedig a pincéből szerzik be alapanyagaikat. Ám vannak, akiknek nem jutott nagy kert és ráfordítandó idő, úgyhogy kénytelenek beérni a piaccal.

Forrás: Shutterstock

Ott persze sosem lehet tudni, mely alapanyagok jók. Pontosabban: mely alapanyagokat érlelte a természet és nem az érlelőszer. Ez a rövid felsorolás azonban biztosan segíteni fogja a választást.

Csontleves gyümölccsel?

A smoothie-kat már mindenki ismeri és szereti. A friss gyümölcsökből készült, pépesített ital gyorsan belopta magát az emberek szívébe. Most azonban új köntösbe öltözött. Olyanba, amelyet nem biztos, hogy örömmel veszünk.

Kíváncsi Magyarország legkedveltebb szaloncukorjára? Akkor lapozzon tovább!