Ez a 100 legjobb magyar bor? A Winelovers 100 kóstolón eldöntheti

bor
Megméretésre várnak a borok
Vágólapra másolva!
A Winelovers márkanév mára egyet jelent a hazai borászok és boraik, valamint a minőségi borfogyasztók iránti elkötelezettséggel. A szeptember 22-én megjelent Winelovers 100 – A 100 legjobb magyar bor kiadványt az a szándék hívta életre, hogy készítőik hozzájáruljanak a legjobb magyar borok népszerűsítéséhez, a fogyasztókat pedig támogassák abban, hogy a sokszínű kínálatban megtalálják azokat az igazodási pontokat, amelyek borválasztásukat segíthetik.
Vágólapra másolva!

A borok kiválasztására a legjobb alkalmat a különböző, kóstolással egybekötött bemutatók jelentik. Hiszen csak így lehet eldönteni, hogy az ítészek által legjobbnak tartott borok nekünk is ízlenek-e. Erre a kóstolásra kiváló alkalom nyílik december 8-án a budapesti Corinthia Hotelben tartandó Winelover100 Nagykóstolón.

A rendezvényen a Winelovers 100 magazin szakmai zsűrije által száz legkiválóbbnak ítélt bor és 11 kategória legjobbjai kapják a főszerepet. Egyedülálló módon, egyetlen helyszínen, egy nagyszabású sétáló kóstolón mutatják be azokat a borokat és termelőiket, amelyek a nemzetközi borakadémikus zsűri pontszámai alapján kiemelkednek a hazai mezőnyből.

A Winelovers 100 - 100 legjobb magyar bor Forrás: Winelovers

Winelovers szakmai csapata otthonosan mozog a magyar borok világában; az általuk rendezett nagykóstolókat megelőző borteszteken kívül többek között ők szervezték és bonyolították le a 100 legjobb magyar bor kóstolóját 2016-ban és 2017-ben, tervezték és szerkesztették a Winelovers 100 kiadvány tartalmát.

A magazin a toplistákon kívül olyan, a magyar bor jelenét és jövőjét mérlegelő tartalommal jelent meg, amelyben nem csupán az ágazat jelentős szereplőit, neves hazai és nemzetközi szakértőit szólaltatják meg, de számos olyan témát is körbejárnak, amely a szélesebb közönség érdeklődésére is számot tarthat.

Megméretésre várnak a borok Forrás: Winelovers

A Nagykóstolón minden vendég számára átadnak egyet a kiadványból, hogy ily módon is segítsék a kóstolást. A több mint 50 kiállító 200-nál is több borának kóstolása mellett a látogatók három 30 perces, óránként kezdődő, ingyenes előadást (Pop-up School) hallgathatnak meg:

  • Kreinbacher Prestige Brut magnum pezsgő bemutatása
  • Tokaji Aszú flight – 3 tétel tokaji aszú, melyek kiemelkedően szerepeltek a Winelovers 100 teszten
  • Kamocsay Ákos – prémium chardonnay dűlőválogatás szelekció bemutatása