Vágólapra másolva!
Mindenki a brit királyi családra kíváncsi: tudni akarjuk, hogyan viseli Meghan Markle a terhességet, hogyan alakul Kate Middleton élete, mik a kedvenc ételeik, mivel töltik az idejüket, milyen a házasságuk. Néha persze sikerül megtalálnunk a kukucskálót, amelyen keresztül bepillantást nyerhetünk mindennapjaikba. Darren McGrady, aki a királyi család séfje volt, például felfedte a legfurcsább étkezési szokásaikat. Ezek közül az első és az utolsó előtti azért különleges, mert bebizonyítja, hogy a piedesztálra emelt család tagjai is csak emberek. Tudniillik Henrik és Vilmos is ugyanúgy imádják a gyorskajákat, mint az átlagemberek.
Vágólapra másolva!

A hercegek étrendje nemcsak a homár és a fácán körül forog, mint ahogyan a legtöbben hisszük. Henrik és Vilmos ugyanis szívesen esznek a McDonald's gyorsétteremben.

Darren McGrady szerint Diána hercegnő egyszer bement hozzá a konyhába, és közölte vele, hogy hagyja a fiúk ebédjét, mert a McDonald's-ba mennek.

McGrady megdöbbenve mondta, hogy ő is tud hamburgert készíteni, mire Diána visszautasította az ajánlatot. A fiúk szerettek volna a McDonald's-ban enni.

Forrás: Business Insider

Diána étkezési zavara

Diána hercegnő volt egyébként az első olyan híresség, aki felvállalta, hogy bulimiával küzd. Kezdetben senki nem tudott az étkezési zavaráról, azt hitték, csupán egészséges táplálkozásba kezdett. McGrady arról is beszámolt,

mennyire szigorú volt a hercegnő étrendje.

Az ételeket zsírmentes változatban készítette el neki, nem fogyasztott vörös húst, ám a töltött paprikát, a töltött padlizsánt és a halat is szerette.

II. Erzsébet is bűnbe esik néha

II. Erzsébet királynő szabályait az egész családnak követnie kell: legyen szó az étkezési szokásokról vagy a vacsora idejéről.

A királynő egyébként az ételeket egy piros, bőrkötésű könyvből

választja ki, mintha egy étteremben lenne. A benne található recepteket a királyi séf írja össze a királynő utasításai alapján. Nyíltani kimondja, ha valamelyik fogás nem tetszik neki, és akár bele is javít a menübe, ha úgy tartja kedve.

A birtokról származó alapanyagokból, mint a fácán vagy a fogoly, készült ételeket például rendkívül szereti.

Ám ez még nem minden, ugyanis a mindig szigorú, és csak néha mosolygó II. Erzsébet szívéhez az étcsokoládén keresztül vezet az út.

Forrás: AFP/Daniel Leal-Olivas, Sun

Annak ellenére, hogy a keményítőtartalmú ételek egy részét kitiltotta a palotából, annyira odafigyel a táplálkozására, a csokoládéról még ő sem tud lemondani.

Minél nagyobb a kakaótartalma, annál jobb.

Ráadásul McGrady szerint a vacsorák úgy szoktak zajlani, hogy a család minden tagja kiöltözik, mint a Downton Abbey drámasorozatban.

Noha a királyi családnak valóban vannak furcsa szokásai, azért olyan is akad, amely kevésbé előkelő, és inkább emberi.