Magazinja, az O, mint Oprah szerint a híresség imádja a citrom tiszta ízét, valamint a tésztát friss fűszerekkel. Ebből következik, hogy az egyik kedvenc fogása a citromos tészta, amelyre a spárga és az articsóka teszi fel a koronát.
Szívesen eszik sült harcsát és tenger gyümölcseit. Így nem meglepő, hogy a rizottót sajátságos módon rákhússal készíti.
A csirke pedig csakis úgy kerülhet a tepsibe, hogy előtte bedörzsöli friss fűszernövényekkel, mint a rozmaring és a kakukkfű. Ha pedig uzsonnában gondolkodik, akkor a pulykás szendvics a nyerő avokádóval és sajttal. Főleg füstölt sajttal.
A következő étel, amelybe Oprah beleszeretett, a csirkés pite. Ha pedig nassolásról van szó, akkor csakis a pekándiós perec jöhet szóba. Elkészítése igazán egyszerű, hiszen csupán három hozzávalóra van szükség hozzá:
perecre, Rolo karamellás cukorra és félbevágott pekándióra.
A sütőt 250 fokra kell előmelegíteni, majd tepsire sorakoztatni a pereceket. Erre jöhetnek a Rolo-cukrok, majd 3-4 perc sütés után csak bele kell nyomni a pekándiót. Miután kihűl, már lehet is fogyasztani.
Oprah az egyik születésnapi vacsoráján mézzel édesített kukoricakenyeret sütött vendégeinek.
Ám ez még semmi, hiszen az áfonyás palacsintája is egy gasztroálom. A tésztájába tejfölt szokott tenni, hogy még puhább és finomabb legyen. Bűnözésnél szóba jöhet még a málnasorbet, a karamellás pattogatott kukorica, amelyet vajjal és barna cukorral készít,
illetve a káposztacsipsz is.
Oprah kertjében mindig rengeteg káposzta terem, amelyből ő szívesen készít ropogós csipszet. Ezt nekünk talán eszünkbe sem jutna megenni, ám az áfonyás palacsintáját bármikor szívesen kipróbálnánk.
Íme a recept!
Hozzávalók a palacsintához:
Hozzávalók az áfonyás feltéthez:
Az áfonyás feltét elkészítése:
Egy nagy tálban dolgozza össze a cukrot és a kukoricakeményítőt. Keverje hozzá a vizet, majd az áfonyát.
Forralja össze közepes lángon, és főzze 2 percig, vagy amíg besűrűsödik.
Vegye le a tűzről, fedje le, és tegye félre.
A palacsinta elkészítése:
Dolgozza össze egy tálban a lisztet, a cukrot, a sót és a sütőport, egy másikban a tojást, a tejet, a tejfölt és a vajat.
Keverje a nedveshez a száraz összetevőket, utána az áfonyát.
Süsse ki a palacsintákat, és tálalja az áfonyás feltéttel.