Nekünk eszünkbe sem jutna megenni, Oprah Winfrey-nek meg a kedvence

Oprah
Vágólapra másolva!
Oprah Winfrey az egyik leggazdagabb és legbefolyásosabb amerikai személyiség; televíziós műsorvezető, producer és üzletasszony. Az áttörő sikert számára az Oprah Winfrey Show hozta meg. Híres gondolkodásáról, tanításairól és meditációiról. Januárban tölti a hatvanötöt, de még mindig energikus és egészséges. Persze köztudott, hogy szívesen fogad fel világhírű szakácsokat, hogy finomabbnál finomabb falatokat varázsoljanak elő a fejükben lévő recepttárból. Emellett azért ő maga is gyakran főz. Lássuk, mit!
Vágólapra másolva!

Magazinja, az O, mint Oprah szerint a híresség imádja a citrom tiszta ízét, valamint a tésztát friss fűszerekkel. Ebből következik, hogy az egyik kedvenc fogása a citromos tészta, amelyre a spárga és az articsóka teszi fel a koronát.

Szívesen eszik sült harcsát és tenger gyümölcseit. Így nem meglepő, hogy a rizottót sajátságos módon rákhússal készíti.

A csirke pedig csakis úgy kerülhet a tepsibe, hogy előtte bedörzsöli friss fűszernövényekkel, mint a rozmaring és a kakukkfű. Ha pedig uzsonnában gondolkodik, akkor a pulykás szendvics a nyerő avokádóval és sajttal. Főleg füstölt sajttal.

Forrás: The Hollywood Reporter

A következő étel, amelybe Oprah beleszeretett, a csirkés pite. Ha pedig nassolásról van szó, akkor csakis a pekándiós perec jöhet szóba. Elkészítése igazán egyszerű, hiszen csupán három hozzávalóra van szükség hozzá:

perecre, Rolo karamellás cukorra és félbevágott pekándióra.

A sütőt 250 fokra kell előmelegíteni, majd tepsire sorakoztatni a pereceket. Erre jöhetnek a Rolo-cukrok, majd 3-4 perc sütés után csak bele kell nyomni a pekándiót. Miután kihűl, már lehet is fogyasztani.

Oprah az egyik születésnapi vacsoráján mézzel édesített kukoricakenyeret sütött vendégeinek.

Ám ez még semmi, hiszen az áfonyás palacsintája is egy gasztroálom. A tésztájába tejfölt szokott tenni, hogy még puhább és finomabb legyen. Bűnözésnél szóba jöhet még a málnasorbet, a karamellás pattogatott kukorica, amelyet vajjal és barna cukorral készít,

illetve a káposztacsipsz is.

Oprah kertjében mindig rengeteg káposzta terem, amelyből ő szívesen készít ropogós csipszet. Ezt nekünk talán eszünkbe sem jutna megenni, ám az áfonyás palacsintáját bármikor szívesen kipróbálnánk.

Íme a recept!

Forrás: King Arthur Flour

Áfonyás palacsinta

Hozzávalók a palacsintához:

  • 2 csésze liszt
  • ¼ csésze cukor
  • 4 teáskanál sütőpor
  • egy csipet só
  • 2 nagy tojás
  • 1 és ½ csésze 2%-os tej
  • 1 csésze tejföl
  • 1/3 csésze vaj, megolvasztva
  • 1 csésze friss vagy fagyasztott áfonya

Hozzávalók az áfonyás feltéthez:

  • ½ csésze cukor
  • evőkanál kukoricakeményítő
  • 1 csésze hideg víz
  • 4 csésze friss vagy fagyasztott áfonya

Az áfonyás feltét elkészítése:
Egy nagy tálban dolgozza össze a cukrot és a kukoricakeményítőt. Keverje hozzá a vizet, majd az áfonyát.

Forralja össze közepes lángon, és főzze 2 percig, vagy amíg besűrűsödik.

Vegye le a tűzről, fedje le, és tegye félre.

A palacsinta elkészítése:
Dolgozza össze egy tálban a lisztet, a cukrot, a sót és a sütőport, egy másikban a tojást, a tejet, a tejfölt és a vajat.

Keverje a nedveshez a száraz összetevőket, utána az áfonyát.

Süsse ki a palacsintákat, és tálalja az áfonyás feltéttel.