Nem a csillámpor vagy a tojás a legfurcsább dolog, ami kávéba kerülhet

Vágólapra másolva!
A reggeli fekete csodát művel velünk: varázsütésre életet lehel belénk. A különbség csupán annyi, hogy mindenkinek megvan a jól bevált elkészítési módszere vagy kedvenc kávéfajtája. Vannak, akik például a golyóálló kávéra esküsznek, míg mások inkább a svédre. Az előbbi vajjal, az utóbbi tojással készül. Emellett persze léteznek más furcsaságok is kávéországban: a csillámporos, a brokkolis és a gombás kávé.
Vágólapra másolva!

A Four Sigmatic gombás kávét Közép-Amerikából származó arabica babokból készítik, majd egy kis hernyógomba- (Cordyceps) és hamvaskéreggomba-kivonattal (Chaga) teszik különlegessé.

Forrás: Four Sigmatic

A szerves hamvaskéreggomba-por antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik, így

támogatja az immunrendszer egészséges működését.

A gombákban megtalálható geraniumillóolaj elősegíti az oxigén hatékonyabb felhasználását. Emellett segíti a koncentrációt és a fókuszálást.

Bármelyik diétába beleillik, csak természetes összetevőket tartalmaz, a legjobb benne pedig, hogy állítólag nincs gombaíze.

Elkészítése is rendkívül egyszerű, hiszen csak egy bögre forró vízzel kell összekeverni a dobozban található kis tasakok tartalmát.

Akik már próbálták, úgy nyilatkoztak róla, hogy egyáltalán nincs olyan kellemes és jellegzetes aromája, mint a hagyományos feketének.

A Four Sigmatic gombás kávét jelenleg 12 dollárért, vagyis körülbelül 3400 forintért lehet megvásárolni az Amazonon.