Amit ma megehet, ne halassza holnapra

Vágólapra másolva!
Annyi tojásos recept kering már a világban, hogy azt hihetnénk, semmi újjal nem tud szolgálni. Pedig ez az alapanyag sokkal sokszínűbb, mint gondolnánk. Ha találunk belőle a kamrában, biztosak lehetünk abban, hogy finom vacsora kerül az asztalra. Nem véletlenül szerepelt őseink menüsorán. Akárhogy is, egy jó tojásrántotta életet menthet egy fáradt nap után: mennyei manna a korgó gyomornak. Ám, ha valami egészen különlegeset szeretnénk készíteni, csupán néhány apróságot kell felvenni a bevásárlólistára.
Vágólapra másolva!

A tojás 40-féle fehérjét, 18-féle aminosavat, optimális arányban a telített- és telítetlen zsírsavakat, valamint számos vitamint tartalmaz: különösen

D- és C-vitamin-tartalma jelentős.

Ez a tény máris megmagyarázza, miért fogyasztották olyan szívesen az őseink.

Ha unjuk a rántottát és a tükörtojást, így dobjuk fel könnyedén a vacsorát.

Forrás: Shutterstock

Krumpliban sült tojás

Hozzávalók:

  • héjában főtt burgonya, ízlés szerinti mennyiség
  • 1/2 evőkanál vaj fél krumplinként
  • 1 tojás fél krumplinként
  • 2-3 szelet bacon, megsütve, apróra vágva
  • reszelt sajt
  • apróra vágott, friss petrezselyem
  • só és bors

Elkészítés:

Főzze meg a krumplikat a héjukban, azután felezze meg őket hosszában.

Csináljon a belsejükben egy kis bemélyedést; tányérformát kell kapnia eredményül.

Kenje ki a „tányérokat" egyesével 1/2 evőkanál vajjal, azután üssön bele mindegyikbe 1-1 tojást.

Szórja meg baconnel, sajttal, petrezselyemmel, sózza és borsozza, végül süsse 176 fokon 25 percig.