Gordon Ramsay elárulta egy titkát

Gordon Ramsay
Vágólapra másolva!
A tökéletes hamburger elkészítésének titkát már megannyi szakács felfedte. Jamie Oliver például a házi szószra és a frissen vásárolt, darált marhahúsra esküszik. Ezzel persze mi is egyetértünk, hiszen a fagyasztott hamburgerhús nem veheti fel a versenyt a frissel. Ám innentől tényleg ízlés dolga, ki hogyan szereti: friss fűszernövényekkel megbolondítva vagy csupán egy kis sóval és borssal megszórva. Persze bevált hamburgerrecept ide vagy oda, a kísérletezéssel újabbnál újabb ízélményeket fedezhetünk fel. Lássuk, hogyan készíti a saját tökéletes hamburgerét a nagy hangjáról híres sztárséf.
Vágólapra másolva!

Gordon Ramsay öt olyan titkos tanácsot osztott meg a követőivel, amelyek még ínycsiklandóbbá varázsolhatnak egy hamburgert. Szerinte a darált marhahúst érdemes összekeverni egy kis nyers tojással, majd állni hagyni egy napon át a hűtőben. Utána mehet is a grillrácsra!

Csak akkor nyúljunk hozzá legközelebb, amikor az egyik oldala már megpirult, közben ne forgassuk,

ne nyomkodjuk, ne helyezzük ide-oda. Úgy véli, akkor lesz jó a hamburgerhús, ha keveset mozgatják sütés közben.

Gordon Ramsay Forrás: Youtube

A harmadik fontos összetevő a grillezett vagy karamellizált hagyma. A friss túl savas, túl harsány, szinte uralja a hamburgert.

Míg a hús pirul, Ramsay mindkét oldalára tesz egy kis vajat.

Hagyja, hogy ráolvadjon, rápiruljon. Sőt, a séf azt javasolja, hogy a vajat dolgozzuk össze egy kis

vörösborral és csípős paprikával.

A pikáns ízek kedvelői ne hagyják ki ezt a tippet!

Persze Ramsay szerint az is fontos, hogy ne hagyjuk kihűlni a húst: miután lekerült a grillrácsról, rögtön készítsük el a hamburgert.

Végül pedig a fejre a koronát az enyhén megpirított hamburgerzsömle, a grillezett vagy karamellizált hagyma, a sajt, a paradicsom, a majonéz és a saláta teszi fel.