Gordon Ramsay öt olyan titkos tanácsot osztott meg a követőivel, amelyek még ínycsiklandóbbá varázsolhatnak egy hamburgert. Szerinte a darált marhahúst érdemes összekeverni egy kis nyers tojással, majd állni hagyni egy napon át a hűtőben. Utána mehet is a grillrácsra!
Csak akkor nyúljunk hozzá legközelebb, amikor az egyik oldala már megpirult, közben ne forgassuk,
ne nyomkodjuk, ne helyezzük ide-oda. Úgy véli, akkor lesz jó a hamburgerhús, ha keveset mozgatják sütés közben.
A harmadik fontos összetevő a grillezett vagy karamellizált hagyma. A friss túl savas, túl harsány, szinte uralja a hamburgert.
Míg a hús pirul, Ramsay mindkét oldalára tesz egy kis vajat.
Hagyja, hogy ráolvadjon, rápiruljon. Sőt, a séf azt javasolja, hogy a vajat dolgozzuk össze egy kis
vörösborral és csípős paprikával.
A pikáns ízek kedvelői ne hagyják ki ezt a tippet!
Persze Ramsay szerint az is fontos, hogy ne hagyjuk kihűlni a húst: miután lekerült a grillrácsról, rögtön készítsük el a hamburgert.
Végül pedig a fejre a koronát az enyhén megpirított hamburgerzsömle, a grillezett vagy karamellizált hagyma, a sajt, a paradicsom, a majonéz és a saláta teszi fel.