Íme Dwayne Johnson titka

Vágólapra másolva!
Dwayne Douglas Johnson, vagyis A Szikla (The Rock), nemcsak testépítőként, színészként és profi pankrátorként tündököl, hanem szakácsként is. Amikor meglátunk egy-egy hírességet a konyhában tenni-venni, rájövünk, hogy ők is csak emberek. Annyi a különbség, hogy egy egészen más karriert tudhatnak a hátunk mögött, mint mi, akik távol élünk a rivaldafénytől.
Vágólapra másolva!

Míg más sztárok nem dicsekednek a konyhában eltöltött idővel – vagy egyáltalán be sem teszik oda a lábukat –, addig néhányan szívesen osztják meg kedvenc receptjeiket, sőt még a kudarcaikat is. Így tett Reese Witherspoon is a napokban, aki saját receptjét sütötte, mégis elrontotta.

Dwayne pedig nyilvánosságra hozta azt a receptet, amelyet a Super Bowl, vagyis a legfőbb amerikaifutball-bajnokság ideje alatt szokott készíteni.

Ez a sajtos-csirkés calzone, amely természetesen labdaalakú.

Forrás: BroBible

Dwayne Johnson: csirkés-sajtos calzone

A calzone egy olasz étel, amely Nápolyból származik. Töltött pizzának is szokták hívni: két tésztaréteg között gazdag töltelék. Eredetileg sós kenyértésztából készítették.

Hozzávalók a tésztához:

  • 170 g sózatlan vaj
  • 420 g liszt
  • 1 teáskanál só
  • 15 g cukor
  • 70 g növényi zsiradék, pálma- vagy kókuszzsír
  • 120 ml hideg víz

Hozzávalók a calzone-hoz:

  • 57 g krémsajt + körülbelül 20 g a díszítéshez
  • ¼ csésze Buffalo-szósz
  • 1 és ¼ csésze aprított csirkemell
  • ¾ csésze reszelt mozzarella
  • 1 tojás

A tészta elkészítése:

Vágja apró kockákra a vajat, majd tegye a hűtőbe felhasználásig.

Keverje össze a lisztet, a sót és a cukrot egy tálban, adja hozzá a növényi zsiradékot, utána a vajat. Dolgozza jól össze egy konyhai robotgéppel, míg a vajdarabkák borsóméretűek lesznek. Ez körülbelül 8-12 perc.

Folyamatos keverés mellett öntse hozzá a vizet. Amikor a tészta labdaalakúvá áll össze, szórjon rá lisztet, és tegye a hűtőbe 30 percre.

A calzone elkészítése:

Vegye ketté a tésztát, és nyújtsa ki őket kör alakúra. Vágjon ki belőle tenyérnyi amerikaifutball-labda formákat.

Dolgozza össze egy tálban a krémsajtot és a Buffalo-szószt. Szórja bele a reszelt sajtot és az aprított csirkemellet, utána keverje jól össze.

Tegyen 1-2 evőkanál tölteléket az egyik tésztalapra, helyezze rá a másik tésztalapot, és egy villával nyomkodja körbe a szélét.

Verje fel a tojást, és kenje meg vele a labdákat. Süsse 12 percig.

Töltse a 20 gramm krémsajtot egy habnyomóba, és húzzon egy hosszú csíkot végig a „labdán", azután azon keresztbe néhány rövidet.