Vér a fagylaltban?

Vágólapra másolva!
Azt nem tudjuk, melyek minden idők leggusztustalanabb desszertjei, de az biztos, hogy a Drakula vérpuding elnevezésű fagylalt közéjük tartozik. Már a neve is elég beszédes, úgyhogy nem is csoda, ha rögtön rémtörténetek jutnak eszünkbe róla. Mert a vér itt valódi vért takar.
Vágólapra másolva!

Az amerikai Salt&Straw márka a fénysebesen közeledő halloween miatt egy egészen különleges és meglehetősen megdöbbentő ízű fagylaltot dobott piacra.

Ez a Drakula vérpuding.

Noha nem ember-, hanem sertésvérrel készül, ettől nem lesz kívánatosabb.

Forrás: SALT & STRAW

Kat Whitehead, a Salt&Straw kutatási és fejlesztési vezetője elmondta, hogy a fagylaltot a sanguinaccio dolce inspirálta, amely egy klasszikus délolasz étel.

A név egy krémes pudingot takar, amelyet csokoládéval, tejjel, fenyőmaggal, cukorral, sertésvérrel és mazsolával készítenek.

A desszert olyan népszerű, hogy még az amerikai Hannibal sorozatban is helyet kapott: ez a főszereplő, Hannibal Lecter kedvence.

A Salt&Straw a fagylaltot vérrel, korianderrel, jávai borssal és brandyvel készíti. Kat szerint az uralkodó íz a fűszeres csokoládé, és ahogy olvad a fagylalt, úgy szabadulnak fel az aromák, így a sertésvér íze is.