Akvárium a konyhában

2018.10.10. 08:35

Imádnivalóak ezek a kis akváriumok! Olyannyira, hogy biztosan sütnünk kell még egy tepsivel, mert a gyerekek elpusztítják az összeset. Várjunk csak! Ugyanarról az akváriumról beszélünk? Nem, mi nem arra gondolunk, amelyikben a halak úszkálnak. Dehogy! Valami egészen másra: egy olyan süteményre, amely az akvárumról kapta a nevét. Csak ebben nem halak, hanem cukorkák vannak.

Manapság már kevés olyan dolog van, amellyel le lehet venni az embereket a lábukról. Hiszen rengeteg a recept az interneten, jönnek az újabbnál újabb ötletek, és minden csoda csak három napig tart, utána feledésbe merül.

Talán így lesz ez az akváriumsüteménnyel is. Vagy mégsem? Tesztelje le!

Forrás: Hallmark Channel

Akváriumsütemény

Hozzávalók:

  • 113 g szobahőmérsékletű vaj
  • 100 g cukor
  • 1 tojás
  • 250 g liszt
  • kemény cukor
  • különböző színes cukorkák
  • 1 tábla fehér csokoládé

Elkészítés:

Tegye a vajat egy tálba, öntse rá a cukrot, és dolgozza össze őket. Adja hozzá a tojást, és azt is keverje el benne.

Szitálja bele a lisztet, és keverje addig, míg a tészta elválik az edény falától. Tekerje be folpackba, és tegye félre 30 percre.

Nyújtsa ki, és szaggasson belőle nagyobb méretű köröket, egy kisebb szaggató segítségével pedig lyukassza ki a közepüket.

Tegye sütőpapírral kibélelt tepsire, és süsse 180 fokon 10 percig. Ha letelt az idő, vegye ki a sütőből, a lyukakba tegyen 1-1 kemény cukrot, és süsse 180 fokon további 5 percig.

Amint elkészült, szórjon a megolvadt kemény cukorra különböző színes cukorkákat.

Olvasszon meg egy tábla fehér csokoládét, kenje meg vele a keksz egyik oldalát, és ragassza össze őket. Várjon 15 percig, és már fogyaszthatja is.

TOVÁBBI ÉRDEKES CIKKEK, RECEPTEK AZ ORIGO GASZTROROVATÁBAN: