Ezért még a hidegben is megéri piacozni

piac
Vágólapra másolva!
A felhők szürkék, komorak, lóg az eső lába, és még hideg is van. Nehéz, de tudomásul kell vennünk, hogy a vénasszonyok nyarának is hamarosan vége, és fénysebesen tartunk a tél felé. Nyáron a fák árnyékában kellemes volt a piacon a standok között válogatni, ám az őszi és téli hidegben nem sok kedvünk van kidugni az orrunk. Pedig megéri, hiszen a szezonalitás ezekben az évszakokban is fontos. Tudjuk, hogy ez a téma lerágott csontnak számít, ám akkor sem mindegy, milyen alapanyagokkal dolgozunk. Hiszen csak annyira lehet jó és egészséges egy étel, amennyire az alapanyagok azok.
Vágólapra másolva!
Forrás: Shutterstock

A szezonális zöldségeket és gyümölcsöket a vegyszerek helyett a természet érlelte, nem import vagy üvegházas fajták. Ezért bizony megéri felvenni a sapkát, felhúzni a legmelegebb cipőnket, és elsétálni a közeli piacra.

Október hónap termései,

illetve azok a zöldségek és gyümölcsök, amelyek az előző szezonból tárolhatóak:

alma, bab, birsalma, brokkoli, burgonya, cékla, cukkini, dió, fejes káposzta, fejes saláta, fekete retek, földi mogyoró, füge, hagyma, kapor, karalábé, karfiol, kelbimbó, kelkáposzta, kínai kel, körte, mandula, naspolya, padlizsán, paprika, paradicsom, pasztinák, petrezselyem, póréhagyma, sárgarépa, sóska, spárga, spenót, sütőtök, szőlő, újhagyma, zeller, zöldborsó, zöldpaprika.