Reese New Orleansban, Louisianában, az Amerikai Egyesült Államok egyik déli tagállamában született 1976. március 22-én. Nagymamája, Dorothea Draper mindig azt mondta, hogy az erő és a szépség kombinációja teszi olyanná a déli nőket, mint
a whiskey egy teáscsészében.
Külsőleg szépek és díszesek, de belül erősek és tüzesek.
Reese szereti megosztani nagymamájával a legfinomabb receptjeit és a kedvenc déli hagyományait. Talán pont ennek apropójából született meg a szakácskönyv, benne a kedvenc tejfölös tortájával, amiről Reese egyszerűen csak így nyilatkozott:
Ez a torta annyira jó!
Noha a Whiskey egy teáscsészében még nem kapható hazánkban, ezzel a recepttel könnyedén elhozhatja az otthonába Reese világát.
Hozzávalók a tésztához:
Hozzávalók a krémhez:
A tészta elkészítése:
Béleljen ki sütőpapírral két tortaformát, azután keverje össze a lisztet, a szódabikarbónát, a sütőport és a sót, majd egy másik tálban a vaníliát és a tejfölt.
Keverje össze a vajat és a cukrot egy konyhai robotgéppel, és adja hozzá lassan, folyamatos keverés mellett a tojást, a lisztes és a tejfölös keveréket.
Miután simára keverte a tésztát, öntse a tortaformákba, és süsse 30-40 percig.
Mielőtt kiborítaná a piskótákat egy tálcára, várja meg, míg kihűl. Addig készítse el a krémet.
A krém elkészítése:
Kezdje el megolvasztani a vajat közepes lángon, utána keverje hozzá a cukrot és a tejszínt. Amint forrni kezd, öntse át egy keverőedénybe, és verje habbá.
Közben lassan adja hozzá a cukrot és a vaníliát. Ha túl sűrűnek érzi, öntsön hozzá még egy kis tejszínt.
Vegye ki a tortákat a formákból. Kenje meg az egyik tetejét, tegye rá a másik piskótát, és fedje be az egészet a krémmel egy kés vagy egy spatula segítségével.