Vágólapra másolva!
Nem csak a szakács és a cukrász munkája forog az étel körül. Számos olyan szakmával találkozhatunk még, ahol minden a különböző fogásokról és alapanyagokról szól. Csak az nem mindegy, milyen minőségben. Íme a 7 legfurcsább élelmiszeripari munka.
Vágólapra másolva!

1. Kutyaeledel-tesztelő
A tesztelők a kutyaeledel összetételét és állagát figyelik a kóstolás során. Mivel általában zöldségből, halból és kiváló minőségű húsból készülnek, semmi olyat nem tartalmaznak, amelyet mi, emberek valamilyen formában ne fogyasztanánk.

2. Rágógumitesztelő
Igen, a rágógumigyártók tényleg alkalmaznak olyan embereket, akik kipróbálják a rágót, mielőtt a boltok polcaira kerülne.

A tesztelők feladata azonban jócskán túlmutat a rágózáson: segítenek a marketingcsapatnak új ötleteket kitalálni, észrevételeikkel támogatják a készítők munkáját.

3. Tojáspucoló
Valakinek a keménytojást is meg kell pucolnia. Persze napjainkban már vannak olyan gépek, amelyek elvégzik ezt a munkát, de néhány vendéglátóhelyen még mindig szeretik a hagyományos módon csinálni.

4. Cupcake-készítő
Mi a különbség a muffin és a cupcake között? Az utóbbi egy mini tortát takar, amely rendkívül édes, és mindig van rajta valamilyen szemet gyönyörködtető díszítés vagy vastag krém. Ezzel szemben a muffin lehet édes (nem annyira, mint a cupcake) és sós, kevésbé díszes, hagyományosan gyakran készítik bogyós gyümölcsökkel.

Amerikában nagy rajongás övezi a cupcake-eket,

így nem is csoda, hogy folyton új ízeket és fogyasztási módokat kell kitalálni. Persze erre is szükség van olyan alkalmazottakra, akik folyamatosan új ötletekkel állnak elő. Ők a cupcake-készítők. Recepteket álmodnak meg, kipróbálják az új ízeket, és letesztelik az emberek reakcióit.

Forrás: RD

5. Szerencsesütiüzenet-író
Azokat az üzeneteket, amelyeket a szerencsesütiben találunk, szintén emberek írják. Nincs szükség hozzá külön végzettségre, ám tény, hogy előny a kreativitás és a nyelvhelyesség.

6. Kakaóbabkutató
A kakaóbabkutatók bejárják a világot, hogy megtalálják a tökéletes kakaóbabot. Rendkívüli ízérzékeléssel bírnak, és jól ismerik a különböző kakaófákat.

7. Halpikkelyező
Ez bizony nem egy kellemes munka. Erős kezeket és jó tűrőképességet igényel. Egész nap a halszagban ülni nem egy leányálom.

Cupcake-et viszont bármikor szívesen sütnénk, és ha rágótesztelésre kérnének fel, arra sem mondanánk nemet.