Ilyen gyakran kellene kitisztítania a mosogatógépet

mosogatógép
Vágólapra másolva!
Ön rendszeresen tisztítja mosogatógépét? Ki szokta szedni a szűrőt, hogy megszabadítsa a szennyeződésektől? Amennyiben mindkét kérdésre nem a válasz, tudnia kell: ha mindennap használja a gépet, legalább havonta, ha ennél ritkábban, akkor két-háromhavonta érdemes teljes körű tisztítást végezni. Mi történik, ha ezt elmulasztja? Számíthat némi kellemetlenségre.
Vágólapra másolva!

A mosogatógépek egyre elterjedtebbek: lassan már minden háztartásban megtalálhatóak. Sokaknak azonban fogalmuk sincs, hogyan tisztítsák. Pedig a gép bizony összegyűjti az élelmiszermaradékokat, a vegyszermaradványokat és egyéb szennyeződéseket.

Ezek azonban csak a szűrőben látszanak, ezért első pillantásra teljesen tisztának tűnhet, miközben a felszín alatt tobzódik a piszok, zsírosak az alkatrészek.

Ezért a tisztítás valójában kétlépcsős folyamat. Nézzük is meg a lépéseket!

Ha van már jól bevált tisztítószere, akkor is érdemes átgondolnia a cserét, amennyiben nincs, felesleges költenie drága vegyszerekre. Inkább térjen vissza a gyökerekhez: az ecethez és a szódabikarbónához.

Forrás: The Kitchn

Először pakolja ki a gépből az edényeket, szórjon bele 2-3 evőkanál szódabikarbónát, végül indítsa el. Miután letelt a legmelegebb program, öntsön egy kisméretű tálba ecetet, és tegye a felső rekeszre. Újra kapcsolja be a programot, és hagyja lejárni. Ez volt az első lépcsőfok.

A következő: a szűrő tisztítása.

Vegye ki a mosogatógép aljából, és egy kefe segítségével, forró vízben szabadítsa meg a kosztól. Ez azért fontos, mert ha felhalmozódnak a szennyeződések, akár dugulás is kialakulhat. Amint végzett vele, tegye vissza a helyére, törölje körbe az egész külső felületet egy vizes ruhával, és élvezze a kívül-belül tiszta gép látványát.

Egyébként nemcsak a szűrőt érdemes kivenni, és alaposan megtisztítani, hanem minden olyan alkatrészt is, amely könnyen eltávolítható. Így a rekeszeket is jó áttörölni egy szivaccsal.