Kannabiszos koktélt ihatnak a vendégek a luxushotelben

kannabisz
Vágólapra másolva!
A kannabisz – más néven marihuána – a Cannabis indica vagy a Cannabis sativa kendernövény szárított virágzatát takarja. Ebben található a kannabidiol, egy nem pszichoaktív molekula, amely több gyógyszer, kozmetikum, illetve táplálékkiegészítő hatóanyaga. Miután az Egyesült Államokban orvosi marihuánaként legalizálták, egyre több luxushotel döntött úgy, hogy kihasználja a benne rejlő lehetőségeket.
Vágólapra másolva!

Az Egyesült Államok luxushotelei különleges szolgáltatásokkal várják a vendégeket. Mivel a törvények egyre engedékenyebbek a kannabisz használatát illetően, kapva kaptak az alkalmon: felvették az étlapra, az itallapra és a szolgáltatások közé is.

A kannabidiol a kannabisz növényben található molekula, amelyet orvosi marihuánaként legalizáltak, és a szakértők szerint nincs mámorító hatása.

Jessica Schupack, a Hollywood Roosevelt Hotel marketingese is szívesen rendel kannabidiollal felturbózott mojitót a bárban. Azért próbálta ki a különleges koktélt, mert sokakat hallott beszélni a kannabisztartalmú ételekről és italokról. Azt állítja, segít neki pihenni, relaxálni.

A Hollywood Roosevelt Hotel ebben az évben kezdte meg a kannabidiolos italok és desszertek árusítását.

Forrás: The New York Times

Kaliforniában, a Solage Napa Valley Resortban igénybe vehető masszázsterápia, arc- és testradírozás is tartalmaz gyulladásgátló hatású kannabidiolt.

Segít az álmatlanság, a szorongás és az ekcéma ellen, ráadásul fájdalomcsillapító tulajdonságokkal is bír.

A Seattle-ben található Thompson Seattle luxushotel főszakácsa, Derek Simcik tavalyi vacsoraestje igazán egyedire sikeredett: az általa készített hétfogásos vacsora olyan különlegességekből állt, mint a hering, a kagyló, a borjúhús és egyéb finomságok.

Persze a titkos összetevő – vagyis a kannabidiol

– ebben az esetben sem maradhatott ki. Az esemény ingyenes volt, és csak a meghívott vendégek vehettek részt rajta. Simcik úr még több ilyen vacsoraestet tervez megvalósítani a jövőben, ám ezúttal a nagyközönségnek.