Ezekre a betegségekre gyógyír a növényi étrend

vegán, vega
Vágólapra másolva!
Szeretné megelőzni a cukorbetegséget és a magas vérnyomást, esetleg kigyógyulni belőle? Fontolgatja, hogy átáll a vegán életmódra, de nem tudja, hogyan kezdjen bele?  Esetleg már húsmentesen él, és néhány új receptre vágyik? Bárhogy is, ezen a hétvégén minden táplálkozással kapcsolatos kérdésére választ kaphat.
Vágólapra másolva!

Idén újra megrendezik a Vegetáriánus Fesztivált Budapesten, ahol számos egészséget érintő témáról hallgathatnak előadásokat a résztvevők. Dr. Bérczy Judit holisztikus orvos rávilágít, hogy

a mellékvese-fáradtság

a pajzsmirigy-alulműködés, a túlsúly és a meddőség melegágya. Ám a vegán életformára való áttérés segíthet a mellékvese regenerálásában.

Forrás: Shutterstock

Bánfi Ibolya életmód- és táplálkozási tanácsadó elmondja,

hogyan győzhető le a magas vérnyomás.

Recepteket, kóstolót és otthon is elvégezhető egyszerű és hatásos vérnyomáscsökkentő praktikákat ad a hallgatóságnak. Ezt követően Dr. Hargitai Réka ismerteti az utóbbi évtizedekben készült tanulmányok eredményeit a növényi étrend egészségre gyakorolt pozitív hatásáról.

Részletesen kitér majd arra is, hogy melyik rákfajták fordulnak elő kisebb számban a vegán táplálkozás mellett.

Maharishi Bhramananda Yogi előadásában kifejti a fűszerek és gyógynövények gyógyászati előnyeit, amelynek ismeretében természetes módon tarthatjuk fenn egészségünket.

Forrás: Vegetáriánus Fesztivál Facebook

Tóth Gábor előadása szempontokat ad a mindennapi vegán étrend kialakításához, felhasználva az elmúlt évek külföldi szakirodalmait és klinikai tapasztalatait is.

A rendezvényen szó lesz még a gyermekek egészséges táplásáról, a gluténmentes étrendről, valamint a környezetvédelem és a vegetarianizmus összefüggéseiről is.

A tudományos hitelességű előadások mellett lehetőség van természetgyógyászokkal folytatott konzultációra, lesz „főzőszoba", ahol a fesztivál teljes ideje alatt ínycsiklandozó ételek elkészítését tanulhatják meg a látogatók, illetve csoportos jóga, relaxációs foglalkozások, zenei és táncprogramok is.

Az esemény idei arca Kowa, aki immár 16 éve maga is vegetáriánus.

– mondta a Kowalsky meg a Vega frontembere.

A 22. Vegetáriánus Fesztivált szeptember 8-án és 9-én tartják a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban. A belépés ingyenes! További információkért látogasson el az esemény weboldalára.