Kitört a hazai pezsgőforradalom

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Vágólapra másolva!
Champagnebárok nyílnak a főváros vendéglátóhelyein belül: champagne-okat és magyar, champagne-i technológiával készült pezsgőket kóstolhatnak a vendégek. Az erre a célra kialakított pultok mögött csak a témában szakértő sommelier-ek állhatnak, akik időről időre tematikus workshopokat, kóstolókat és pezsgővacsorákat is tartanak. Mielőtt azonban rendelnénk, érdemes tisztázni, mi a különbség a pezsgő és a champagne között.
Vágólapra másolva!

1891 óta csakis azokat a pezsgőket lehet champagne-nak nevezni, amelyek a francia Champagne régióban készültek.

Champagne-ban meglehetősen szigorúan szabályozzák a pezsgőkészítést: meghatározzák például, hogy milyen módon metsszék a tőkéket vagy hogyan préseljék a szőlőt.

Hamarosan pedig már hazánkban is élvezhetjük a híres francia italt.

Forrás: The Champagne Bar

Prémium champagne-okat és pezsgőket egybegyűjtő champagnebárok nyílnak több fővárosi vendéglátóhelyen: a külön erre a célra kialakított pultokban több évig érlelt, vagy akár

évjáratos vintage pezsgőket lehet majd kóstolni.

A franchise tulajdonosa Bárány Péter, aki a növekvő piaci igényekre reagálval hívta éltre a The Champagne Bart.

A márka pultjával a 27. Budapest Borfesztiválon lehet először találkozni, ahol 16-féle champagne és 3-féle Brebis pezsgő lesz kapható. Ez utóbbiak már az újdonságnak számító champagne-i technologiával készültek.

– mondta el Bárány Péter, a The Champagne Bar tulajdonosa.

Az első önálló champagnebár október elején nyílik a Jászai Mári téren, ősz végén pedig egy Liszt Ferenc téri vendéglátó egység alakul át. Kora tavasszal további két népszerű belvárosi vendéglátóhelyen épül át a meglévő pult, és a tulajdonos reménye szerint hamarosan Debrecenben és Szegeden is találkozhatunk champagne-bárokkal.