Kétes eredetű potencianövelőt foglalt le a Nébih

Vágólapra másolva!
Csaknem nyolcszáz kiló azonosítatlan eredetű étrend-kiegészítőt foglalt le a Nébih - tájékoztatott közleményében a hatóság. Az ellenőrzött vállalkozás ügyvezetője azt mondta, a potencianövelőket és a kovaföld étrend-kiegészítőket Kínából hozatta.
Vágólapra másolva!

Nem nyomon követhető, illetve lejárt minőségmegőrzési idejű étrend-kiegészítőket és étrend-kiegészítő alapanyagokat vont ki a forgalomból a Nébih - írta közleményében a hatóság.

A hatóság a vállalkozás által csomagolt, kapszulázott termékeket a forgalomból visszahívta, és az étrend-kiegészítő csomagolási tevékenységet azonnali hatállyal felfüggesztette.

Augusztus végén

egy fővárosi étrend-kiegészítőket csomagoló és kapszulázó vállalkozásnál tartottak ellenőrzést

a Nébih szakemberei. Az ellenőrzés során a hatóság összesen 37 tétel – 781 kg tömegű – nem nyomon követhető étrend-kiegészítőt, illetve jelöletlen, továbbá lejárt minőségmegőrzési idejű étrend-kiegészítő alapanyagaként szolgáló port és kapszulát vont ki a forgalomból.

Az érintett alapanyagok az ügyvezető elmondása szerint Kínából származtak, amelyekből

elsősorban potencianövelő, valamint kovaföld étrend-kiegészítő termékeket készítettek.

A hatóság elrendelte az általa készített termék visszahívását, továbbá azonnali hatállyal felfüggesztette a csomagolási tevékenységet.