Ezzel lesz igazán finom a sült csirke és a palacsinta

Vágólapra másolva!
Manapság a legtöbb háztartás arra törekszik, hogy minél egészségesebb, ám ízletesebb fogások kerüljenek az asztalra. Hisz ugyan ki ne imádná az érzést, amelyet egy-egy ínycsiklandó étel íze és zamata vált ki? Amikor az ízlelőbimbók táncot járnak örömükben. Igen, az igazán emlékezetes gasztrokalandok olyanok, mint az első csók emléke: sosem feledjük. Ma már azonban nem kell messzire utazni ahhoz, hogy kivételes ízélményekben legyen részünk, hiszen a saját konyhánkban is előidézhetjük a varázslatot.
Vágólapra másolva!

A csirkétől a palacsintáig a karamellizált almák szinte minden ételt kiegészítenek. A reggeli mellé, két étkezés között, vagy snackként is fogyaszthatja, elkészítése végtelenül egyszerű, kevés időt és erőfeszítést vesz igénybe. Finom édesek, ám nem túl cukrosak,

jól kiemelik az édes és a sós ételek ízét.

Íme a recept! Így karamellizáljon almát, mint egy profi.

Forrás: The Conscious Kitchen

Hozzávalók:

  • 2-3 közepes méretű alma, meghámozva, vékony ékekre szeletelve, kimagozva
  • ½ csésze vaj
  • 1 kiskanál kukoricakeményítő
  • ¼ csésze cukor
  • ¼ csésze hideg víz
  • egy csipet fahéj
  • egy csipet citromhéj

Elkészítés:

Tegye a vajat egy nagy lábasba, és olvassza meg lassú tűzön. Adja hozzá a vékonyra szeletelt almákat, keverje, míg megpuhulnak – ez körülbelül 4-5 perc.

Ne párolja túl, mert karamellizált alma helyett pürét fog kapni!

Oldja fel a kukoricakeményítőt a vízben, azután öntse a lábasba, és keverje folyamatosan. Adja hozzá a cukrot, a fahéjat és a citromhéjat. Ez utóbbi enyhe citrusos ízt fog adni az almáknak.

Keverje óvatosan folyamatosan, míg a cukor karamellizálódni kezd. Amint ez megtörténik, vegye le a tűzről, és öntse át az almákat egy másik edénybe, majd használja fel őket ízlés szerint: pitékhez, fagylaltkelyhekhez, sült csirkéhez, palacsintához.

Amennyiben mézzel szeretné készíteni:

párolja meg egy kicsit az almákat a vajon, azután adjon hozzá egy csipet fahéjat, egy kis citromlevet és néhány kanál mézet. Főzze tovább folyamatos keverés mellett, amíg a méz karamellizálódni kezd, az almák aranyszínűek lesznek. Ha így csinálja, mindenképp kóstolja meg vaníliafagylalttal!