Íme a paradicsomjégkrém - megkóstolná?

paradicsomfagylalt
Vágólapra másolva!
Nyáron a kert a friss paradicsomok kánaánja: jólesik a reggeli szendvics mellé, szívesen készítünk belőle szószt, és még a bolognai spagetti is sokkal finomabb, ha házi érett paradicsomból készül rá a mártás. Ám amikor egyszerre érik be több adag, félő, hogy tönkremegy a hűtőben. Mit lehet ilyenkor tenni? Mondjuk készíthet belől jégkrémet. Mit?! Igen, jégkrémet!
Vágólapra másolva!

A paradicsomjégkrém első hallásra kissé furcsán hangozhat, ám addig nem szabad elítélni, míg meg nem kóstolta. Hiszen van olyan paradicsomfajta, ami édesebb sok gyümölcsnél!

Ráadásul a lépések túl egyszerűek ahhoz, hogy elszalasszon egy ilyen kivéletes gasztrokalandot.

Először tegyen 3-4 nagy paradicsomot 10 percre egy edény forrásban lévő vízbe. Amint letelt az idő, szedje ki őket, húzza le róluk a bőrt, és nyomkodja át őket egy nagylyukú szűrőn.

Forrás: Dairy Goodness

Az így kapott pépet kezdje el főzni lassú tűzön, közben adjon hozzá egy csésze tejszínt és ½ csésze tejet. Egy másik tálban keverjen össze 4 tojássárgáját ½ csésze cukorral vagy 6 evőkanál mézzel.

Vegye kicsire a lángot a paradicsomos keverék alatt, azután lassan keverje hozzá a cukros tojásokat. 5 perc folyamatos keverés után hagyja picit kihűlni, majd öntse egy fagylalttégelybe, és

tegye a fagyasztóba 6 órára.

Amennyiben egy aromásabb és kevésbé édes fagylaltra vágyna, főzzön meg 3-4 paradicsomot egy serpenyőben egy babérlevéllel, néhány gerezd összetört fokhagymával, egy csipet bazsalikommal és kakukkfűvel.

Miután a paradicsomok megpuhultak, szűrje át ugyanúgy a keveréket, utána dolgozza össze egy csésze majonézzel, egy citrom levével, 1/3 csésze tejszínnel, egy csipet cukorral, sóval és borssal. Öntse egy fagylalttégelybe, és tegye a fagyasztóba 6 órára. Szolgálja fel bazsalikommal.

A család biztosan felvonja a szemöldökét a különös fagylalt hallatán, ám az első néhány falat után ne döbbenjen meg, ha repetáért nyújtják a poharukat.

Szavazzon!

Ki fogja próbálni a paradicsomjégkrémet?