Hógolyó nyáron?

narancsos trüffel
Vágólapra másolva!
Ezek a hógolyók igazán különlegesek: finomak, édesek, és nem olvadnak el a nyári melegben. Az már más kérdés, hogy a család egy pillanat alatt elpusztítja őket, amint meglátja. Utána pedig csillogó szemekkel fognak repetáért könyörögni. De ugyan ki hibáztatná őket ezért? A nyári hógolyó szirénhangja mindenkit elcsábít.
Vágólapra másolva!
narancsos trüffel
narancsos trüffel
narancsos trüffel
narancsos trüffel
narancsos trüffel
narancsos trüffel
narancsos trüffel
narancsos trüffel
narancsos trüffel
narancsos trüffel
narancsos trüffel
narancsos trüffel
narancsos trüffel
narancsos trüffel
narancsos trüffel
narancsos trüffel
narancsos trüffel
narancsos trüffel
narancsos trüffel
narancsos trüffel
narancsos trüffel
narancsos trüffel
narancsos trüffel
narancsos trüffel
narancsos trüffel
narancsos trüffel
narancsos trüffel
narancsos trüffel
narancsos trüffel
narancsos trüffel
narancsos trüffel
narancsos trüffel
narancsos trüffel
narancsos trüffel
narancsos trüffel
narancsos trüffel
narancsos trüffel
narancsos trüffel
narancsos trüffel
narancsos trüffel
narancsos trüffel
narancsos trüffel
narancsos trüffel
narancsos trüffel
narancsos trüffel
narancsos trüffel
narancsos trüffel
narancsos trüffel
narancsos trüffel
narancsos trüffel
narancsos trüffel
narancsos trüffel
narancsos trüffel
narancsos trüffel
narancsos trüffel
narancsos trüffel
narancsos trüffel
narancsos trüffel
narancsos trüffel
narancsos trüffel

Kattintson a képre, és nézze meg lépésről lépésre az elkészítés folyamatát!

Narancsos trüffel

Hozzávalók:

  • 1 csésze fehér csokoládé, összetörve
  • 1/4 csésze sózatlan vaj
  • 2 evőkanál reszelt narancshéj
  • 3 evőkanál habtejszín
  • 1/2 teáskanál narancsaroma
  • 1/2 csésze porcukor
  • narancssárga ételszínezék, opcionális (ha lehet, használjon inkább természetes ételszínezéket a mesterséges helyett)

Elkészítés:

Olvassza meg a vajat közepes lángon. Amikor megjelennek a felszínén a buborékok, keverje hozzá a narancshéjat. Főzze legalább egy percig.

Adja hozzá a habtejszínt, keverje el, és főzze még 1-2 percig.

Öntse a csokoládédarabokat egy edénybe, tegyen rá egy kis lyukú szűrőt, majd hagyja benne lecsöpögni a narancsos keveréket.

Adja hozzá a narancsaromát és az ételszínezéket (ha használ), és dolgozza jól össze. Tegye a hűtőbe néhány órára.

Egy fagylaltadagoló kanál segítségével adagolja ki a keveréket, és gyúrjon belőle golyókat. Forgassa meg porcukorban, azután tálalja frissen.