Nem szeret sütni?

Vágólapra másolva!
Sokan ki nem állhatják a konyhát, a sütőtől meg egyenesen kirázza őket a hideg. Nem mindenki születik konyhatündérnek vagy vérbeli szakácsnak, és amikor fakanalat kell ragadniuk, legszívesebben kiszaladnának a világból. Pedig számos olyan recept elérhető már, amelyek a konyhafóbiát próbálják orvosolni: kis erőfeszítéssel ínycsiklandó finomságok készülhetnek. Ilyen a következő desszert is, amelyet pontosan a forró napokra találtak ki, ráadásul elkészíteni is egyszerű. Úgy meg fogja szeretni, hogy legközelebb már mosollyal az arcán lép a konyhába.
Vágólapra másolva!
Forrás: The Kitchn

Citromos-joghurtos sütemény

Hozzávalók a kekszes réteghez:

  • 408 g Graham-keksz
  • ½ csésze cukor
  • egy csipet só
  • 170 g sózatlan vaj

Hozzávalók a joghurtos réteghez:

  • 2 csomag zselatin
  • ¾ csésze cukor
  • 3-4 citrom frissen facsart leve
  • 1 csésze víz
  • 3 csésze sima görög joghurt
  • 3 csésze tejszín
  • 3 evőkanál reszelt citromhéj

A kekszes réteg elkészítése:
Aprítsa fel a Graham-kekszet egy aprítógép segítségével, öntse át egy tálba, azután keverje össze a cukorral és a sóval.

Olvassza meg a vajat, és dolgozza jól össze a keksszel. Nyomkodja bele egy tepsibe, majd tegye a hűtőbe legalább egy órára.

A joghurtos réteg elkészítése:
Keverje össze a zselatint és a cukrot egy közepes méretű tálban.

Egy másikban kezdje el forralni a citromlevet és a vizet, utána lassan öntse hozzá a zselatint, miközben kézi habverővel folyamatosan keveri.

Amikor a cukor feloldódik, tegye félre 30 percre.

Verje habbá a tejszínt, utána dolgozza össze a joghurttal és a citromhéjjal. Lassan keverje hozzá a citromos zselatint, majd öntse a kekszes rétegre.

Tegye hűtőbe egy órára, tálalja reszelt citromhéjjal.