Gasztroszentély egy szigeten

KOKS
Ilyen kilátás nyílik az étteremből
Vágólapra másolva!
Létezik egy étterem egy gyönyörű, fűvel borított domboldal alján, ahová nem ér el a város zaja, és a szmogtól sem kell tartani. Ez a kis gasztroszentély pihenést és megnyugvást ígér, egy rejtekhelyet a való világ elől. De vajon hol lelhetünk rá erre a varázslatos helyre? Egy szigeten a tenger közepén.
Vágólapra másolva!

Az Európához tartozó Feröer-szigetcsoport Izland és Norvégia között helyezkedik el, hivatalosan a Dán Királyság része. A rajta található apró, festői falvaknak és városoknak körülbelül 50 000 lakója van.

A sziget leghíresebb étterme a KOKS,

amely valójában egy kis ház egy domboldalon. A méretével ellentétben jelentősége annál nagyobb, hiszen ez az első étterem a szigeten, amely Michelin-csillagot kapott.

Kattintson a képre, és nézze meg a galériát!

KOKS
KOKS
KOKS
KOKS
KOKS
KOKS
KOKS
KOKS
KOKS
KOKS
KOKS
KOKS
KOKS
KOKS
KOKS
KOKS
KOKS
KOKS
KOKS
KOKS
KOKS
KOKS
KOKS
KOKS
KOKS
KOKS
KOKS
KOKS
KOKS
KOKS
KOKS
KOKS
KOKS

A mindössze 23 férőhelyes étterem főszakácsa Poul Andrias Ziska. Ő is a Feröer-szigeteken nőtt fel, ezért tisztában van vele, melyek a hely legfinomabb vad- és hínárnövényei.

Mivel a vulkanikus talaj és a körülményes időjárási viszonyok megnehezítik Ziska munkáját, leginkább a tengerből szerzi be alapanyagait.

Főleg mivel a juhokon kívül túl sok állat sincs a szigeten.

Ziska és csapata minden nap friss alapanyagokat – például kagylókat, tengeri sünöket – gyűjt, hogy aztán gyönyörű alkotásokká varázsolják őket. Tálalásnál mindig különösen ügyelnek arra, hogy megmutassák,

honnan származik a fő alapanyag.

Például amikor kagylót szolgálnak fel, hínárral és valódi kövekkel körítik.

Minden fogás gyönyörű, mintha egy műalkotás lenne. Nem véletlenül érdemelte ki a hely a Michelin-csillagot.