TOP 5 fröccsötlet júliusra

fröccs
Vágólapra másolva!
Hosszúlépés, házmester, háziúr – ön melyikre szavaz? Vagy mindegy, csak fröccs legyen? Sokan rajonganak a tipikusan nyári italért, míg mások azt sem tudják, mi fán teremnek ezek a megnevezések. Az ital kedvelői étkezések mellé, frissítőként vagy akár a baráti beszélgetések alkalmával is szívesen fogyasztják a jól megszokott fröccsfajtákat. Ám ezen a nyáron ideje lenne valami újat is kipróbálni. Például egy pohár finom fröccslimonádét vagy fröccsturmixot.
Vágólapra másolva!

A Bognár Pincészet összegyűjtött 5 friss gyümölcsökkel, szörpökkel és fűszernövényekkel ízesített fröccsreceptet, amelyet bármikor elővehet, míg tart a nyár. Ha például valami igazán frissítő és üdítő italt inna, ezt az

egyszerű felnőtt limonádét készítse:

csak egy kis irsai olivér, szóda, sok-sok citromkarika, jég és cukorszirup kell hozzá.

Készítse el a fröccsöt ízlés szerint – hosszúlépés, kisfröccs, házmester – egy jéggel teli pohárban. Öntsön hozzá egy kis cukorszirupot, és vágjon bele sok-sok citromkarikát.

Forrás: Shutterstock

A Mentholádé a fröccslimonádé felturbózott változata. Először tegyen néhány jégkockát a pohárba, adja hozzá a szódát és az olaszrizlinget az önnek megfelelő arányban, majd öntsön rá egy kis lime-menta ízesítésű szörpöt. Végül szórja meg kockázott limedarabokkal és mentalevéllel.

A következő kivis-gyömbéres recept kissé összetett, de annál finomabb!

Turmixoljon össze két kivit tört jéggel és néhány szelet gyömbérrel. Adjon hozzá egy kevés cukorszirupot, majd öntsön bele egy kis irsai olivért ízlés szerint. Az ínyencek pezsgővel is fogyaszthatják.

A macifröccsöt minden fröccsimádó ismeri, ám a Málnavarázst még csak kevesen. Attól különleges, hogy sok-sok málnaszem is belekerül a málnaszörppel ízesített, jeges rozéfröccsbe.

Tegyen bele citromlét és bazsalikomot is!


A grapefruit- és narancsízű fröccslimonádét kétféle módon is elkészíthetik a citrusos ízek kedvelői: ha frissítő, üdítő hatást szeretne elérni, olaszrizlinget használjon, ha pedig inkább a gyümölcsösebb, édesebb ízvilágra szavaz, akkor rozét. Egy a lényeg: legyen benne sok-sok jég és gyümölcs!