Húsz európai versenyző mérte össze tudását a Bocuse d'Or Európai Válogatóján, Torinóban, de csak tízen jutottak tovább a lyoni döntőbe. Pohner Ádám, a balatonszemesi Kistücsök étterem séfje, Csillag Richárd commis és Vomberg Frigyes coach képviselte hazánkat a megmérettetésen.
Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d'Or Akadémia elnöke a kóstolózsűrben vett részt,
a zsűri elnöki székében Széll Tamás foglalt helyet Enrico Crippa és Carlo Cracco Michelin-csillagos séfek mellett.
Ádám és segítője, Csillag Richárd tegnap délelőtt 9 órakor kezdett, és 14:35-kor tálalt; meglepetések és váratlan események nélkül zajlott a versenyzés. Az eredményhirdetésre ma délután hat órakor került sor.
A továbbjutók között van Pohner Ádám is,
aki ezúttal a lyoni döntőben képviseli majd hazánkat 2019-ben. A harmadik helyezett Dánia, a második helyezett Svédország, az első helyezett pedig Norvégia lett.