Vízhiánnyal küzdünk?

ásványvíz, Hogyan vásároljunk ásványvizet
Vágólapra másolva!
Egyre több ásványvizet vásárolunk – derült ki a Nielsen piackutató felméréséből. A legnagyobb növekedést a Mizse érte el, tehát továbbra is ez az egyik legkedveltebb ásványvíz a Magyarországon forgalmazott márkák között. A csúcsdöntő vízfogyasztás oka egyrészt a meleg idő, másrészt az ágazatban fellépő átmeneti vízhiány.
Vágólapra másolva!

A Nielsen piackutató felmérése szerint 2018 első 4 hónapjában a teljes magyar ásványvízpiac literben 5%-kal, darabszámot tekintve pedig 6,6%-kal nőtt a tavalyi év első 4 hónapjához képest. A Magyarvíz Kft. zászlóshajójának számító Mizse ásványvíz a piaci emelkedés többszörösét érte el: 2,7 millió literrel fogyott több, mint tavaly ilyenkor, ami 9,2%-os növekedést jelent.

Egyre több ásványvizet iszunk Forrás: AFP/DPA/Oliver Stratmann

Eladott palackjainak száma szintén meghaladta az átlagot; így számolva 8,1%-os volt a növekedés.

Ezzel a Mizse továbbra is dobogós a Magyarországon forgalmazott ásványvízmárkák versenyében.

Ez a tendencia tovább erősödött, hiszen a lajosmizsei cég idén májusban várhatóan 50%-kal több vizet ad el, mint tavaly ilyenkor. Ez egyrészt a meleg időnek, másrészt az ágazatban fellépő átmeneti vízhiánynak köszönhető.

– mondta el véleményét Balog Zoltán, a Magyarvíz Kft. kereskedelmi igazgatója.

2018. április végéig az összesen értékesített ásványvíz Magyarországon 332 millió liter volt, ami

222 millió palackot jelent.

A Nielsen piackutató szerint a hazai piacon április végéig 208,5 milliárd forint értékben adtak el ásványvizet a gyártók – tavaly az első 4 hónapban ez csak 187,7 milliárd forint volt –, és az értékbeli növekedés nagyobb volt, mint a literben vagy darabban számított.