Így kell dinnyén síelni

őrült gasztrofesztiválok
Dinnyefesztivál, Chinchilla, Ausztrália
Vágólapra másolva!
Ellátogattunk a világ legőrültebb gasztrofesztiváljaira, és tettünk egy kört a dinnyesível. Felvettük a kávékapszulákból készült szemüveget, mint Elton John, és máris jobb színben láttuk a világot. Olyannyira, hogy 8 millió forintért vettünk dinnyét, utána 33 millió forintért bort. Megtanultunk sajttortát készíteni öt perc alatt, majd egy kis ráérős esti csemegét a barátoknak. Heti gasztro-összefoglaló.
Vágólapra másolva!

Sajttorta 5 perc alatt

Érezte már úgy, hogy olyan szívesen enne valamilyen desszertet, de semmi kedve órákat elfecsérelni a konyhában? Nem is kell! Készítsen sajttortát 5 perc alatt!

Innen tudja, hogy ellenőrzött, gluténmentes árut vásárolt

Világszerte körülbelül 70 millió embert érint a cöliákia, a búzaallergia vagy a gluténérzékenyég. Számos kellemetlen tünetet megelőzhetnek az arra érzékenyek, ha ellenőrzött és megbízható gluténmentes termékeket vásárolnak.

Ha nem kezeljük a gluténérzékenységet, további egészségügyi problémák jelentkezhetnek Forrás: Shutterstock

Az áthúzott gabonaszimbólum a mellette megjelenő egyedi regisztrációs számmal együtt jelenti azt, hogy a gluténmentes termékek ellenőrzöttek, valamint megfelelnek az érvényes jogszabályoknak és az Európai Coeliakiás Egyesületek Szövetsége által kidolgozott szigorú követelményeknek.

33 millió forintért kelt el egy üveg 250 éves francia bor

A Jura megyei borvidékről származó vin jaune-t, vagyis „sárga bort", a fehérbor egy jellegzetes helyi változatát Anatoile Vercel készítette abban az időben, amikor XVI. Lajos király ült a francia trónon.

Széll Tamás séf ezt a kenyeret választotta

Érdemes a Hold utcai vásárcsarnokba indulni, ha finomat akarunk ebédelni: Széll Tamás és Szulló Szabina étterme, a Stand25 Bisztró az egyik legjobb hely, ha hazait ennénk, vagy külföldi ismerőseinket szeretnénk megismerteti a magyar konyhával.

Széll Tamás és Szulló Szabina Forrás: Szende Gabriella

Az étlapon mindig szerepel gulyásleves, rakott krumpli, túrógombócés a szezonnak megfelelő alapanyagokból készült ételek – a héten éppen balatonszemesi zöldspárga a pisztránghoz. Hogy tökéletes, az nemcsak szubjektív vélemény: mindig tele van a hely, és a délutáni zárás előtt már alig-alig marad valami a hajnalban roskadásig feltöltött polcokon.

Magyar fagylalt Európa legjobbjai között

Sárgabarackos sajttortafagylalttal vette le a lábáról a szakmai zsűrit Karl Zsolt dunaharaszti mestercukrász. Így ő indul a Gelato World Tour európai döntőjén.

Szemüveg kávékapszulákból

Fura belegondolni, hogy amikor kedvenc kapszulás kávéfőzőnket bekapcsoljuk, a kávéfőzéssel voltaképp egy új termék gyártását készítjük elő: az alumínium kapszulák korlátlan alkalommal újrahasznosíthatók.

Forrás: Nespresso

A Nespresso mindezt felismerve, készített már bicskát, tollat, sőt, kávégépalkatrészeket is ebből az anyagból. Most különböző színekben pompázó szemüvegkeretekkel rukkolt elő.

8 millió forintért kelt el két dinnye egy árverésen

A 3,2 millió jen csaknem kétszerese a tavalyi első aukción elkelt jubari dinnyékért fizetett 1,5 millió jennek, és felülmúlja az eddigi, 2016-os rekordot is, amely 3 millió jen volt.

Így befolyásolja az evés a hangulatot

A kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozás csökkenti a depresszió tüneteit – derült ki egy embereken végzett vizsgálat során. Az érzelmi problémák érzelmi evéshez vezethetnek, ami ráadásul azt jelenti, hogy sokkal több kalóriát viszünk be a szervezetünkbe, mint szabadna.

Forrás: Shutterstock

A túl sok cukor és magas zsírtartalmú étel fogyasztása beindítja a dopamintermelést az agyban. A dopamin elsősorban a jutalmazásért és a boldogságérzetért felelős, tehát minél több ilyen ételt eszünk, annál jobban elkezdünk függni tőle, és még többet szeretnénk.

Lapozzon tovább a világ legőrültebb gasztrofesztiváljaiért és a fekete csirkéért!