Széll Tamás séf ezt a kenyeret választotta

Széll Tamás Fekete Gergő
Fekete Gergő és Széll Tamás: az Artizán Budapest pékség kenyereit ehetjük Széll Tamás éttermében
Vágólapra másolva!
Érdemes a Hold utcai vásárcsarnokba indulni, ha finomat akarunk ebédelni: jobbnál jobb éttermek kínálják a napi menüt. Széll Tamás és Szulló Szabina étterme, a Stand25 Bisztró pedig az egyik legjobb hely, ha hazait ennénk, vagy külföldi ismerőseinket szeretnénk megismerteti a magyar konyhával. Az étlapon mindig szerepel gulyásleves, rakott krumpli, túrógombóc és a szezonnak megfelelő alapanyagokból készült ételek – a héten éppen balatonszemesi zöldspárga a pisztránghoz. A tökéletes ízharmónia mellett az ételek kifinomult tálalása az, ami hozzáadja azt a bizonyos pluszt – és mostantól már az Artizán Budapest kenyerei is.
Vágólapra másolva!

A Stand25 idén megkapta a Michelin-kalauz Bib Gourmand-díját. Az értékelés az éttermeket ár-érték szerint rangsorolja: az elismert vendéglátóhelyeket a magas minőség mellett a mérsékelt ár jellemzi.

Pár méterre a vásárcsarnoktól, a Hold utcai kézműves pékségben illatoznak a kovászos veknik, amelyeket most már a Stand25-ben is megkóstolhatunk: Tamás és Szabina bisztrójában az ételek mellé kínálják az Artizán kenyereit.

Fekete Gergő és Széll Tamás: az Artizán Budapest pékség kenyerei a Stand25-ben Forrás: Artizán Budapest

Fekete Gergő, az Artizán Budapest tulajdonosa Skóciában és Franciaországban tanult meg kenyeret sütni. A mai napig hajnalban kel, minden nap ő is szorgosan dolgozik a látványpékségben, hogy

tökéletes adalékanyag-mentes kenyerek és péksütemények kerüljenek a polcra – és Széll Tamásék éttermébe is.

Hogy tökéletes, az nemcsak szubjektív vélemény: mindig tele van a hely, és a délutáni zárás előtt már alig-alig marad valami a hajnalban roskadásig feltöltött polcokon.

Kovászos kenyerek illatoznak az Artizán Budapest pékségben Fotó: Szabó Gábor - Origo

A kínálatban alakor lisztes, teljes kiőrlésű, zablisztes és 100% rozs is szerepel. De nemcsak vevőik díjazzák az Artizánt:

2015-ben a Kenyérlelke versenyen teljes kiőrlésű kenyerük dobogós lett, tavaly három kategóriában díjazták őket, félbarna kategóriában pedig elhozták az első helyet.

Széll Tamás és Szulló Szabina pedig hamarosan új éttermet nyit Stand néven, ahol a bisztróban megszokott magyar konyha ízeit is megkóstolhatjuk majd.

Széll Tamás és Szulló Szabina a 2018-as Michelin-plakettel a Stand25 Bisztróban Forrás: Szende Gabriella