Ráérős nyáresti csemege a híres modelltől

Aperol Spritz
Vágólapra másolva!
Barátok, naplemente, szabadság – mi másra lenne szükségünk egy idilli nyárestéhez? Természetesen némi frissítőre és valami ínycsiklandozó harapnivalóra. Epres Panni az olasz kultúra szerelmeseként valódi mestere a dolce vita megteremtésének. Ha a társaság készen áll egy könnyed szombat esti randevúra vagy egy nyárköszöntő összejövetelre, a modell gasztrotippjeivel felejthetetlenné tehetjük a közös programot.
Vágólapra másolva!

Epres Panninak Olaszországban töltött évei alatt nemcsak a mediterrán mindennapok ritmusát, hanem a helyi gasztronómia csínját-bínját is sikerült elsajátítania. Most pedig megosztja velünk tapasztalatait, hogy izgalmas fogásokkal és az olaszok kedvenc aperitifjével búcsúztathassuk el a tavaszt, és várhassuk a nyár beköszöntét.

Epres Panni Fotó: Zih Zsolt/MTVA

A mindig kiegyensúlyozott modell itthon is szeret kiszakadni a szürke hétköznapokból, és szívesen osztja meg barátaival is a harmonikus élet receptjét egy-egy családias összejövetel során.

– mesélte.

„Imádom, amikor egy-egy hosszú nap vagy hét után igazi itáliai csemegékkel feledtethetem el velük a nehézségeket."

Ciabatta szendvicsek olajbogyóval Forrás: Aperol / Red Lemon Media

Rutinos házigazdaként Panni tarsolyában gyorsan összedobható és ráérős menük is szerepelnek.

„Csak egy fokkal pepecselősebb, de szintén látványos és isteni az újhagymás fűszervajjal megkent olívás kenyér fekete olajbogyóval, vagy a pármai sonkás-rukkolás ciabatta szendvics. Egy forró nyárestén édesszájú barátainkat

egy pohárnyi citromfagylalttal, illetve néhány szem keserű csokoládéba mártott málna vagy almagerezddel vehetjük le a lábukról.

A mediterrán ízek előtt általában az olaszok kedvenc aperitifjével, a kesernyés-narancsos Aperol Spritz-cel koccintunk, amit 3 rész Prosecco, 2 rész Aperol és 1 rész szóda felhasználásával készítek el. Természetesen nem maradhat el a sok jég – hiszen minél több a jég, annál lassabban olvad el, és vizezi fel az italunkat – és a vastagon szelt narancskarika sem."