Magyar bor Európa legjobbjai között

bor, fehérbor
Vágólapra másolva!
Idén 37 ország 3761 bora mutatkozott be Bordeaux-ban, a Challenge International du Vinen. Ez Európa egyik legrégibb és legnagyobb presztízsű borversenye, ezért akkora megtiszteltetés, hogy egy magyar bornak ítélték oda az aranyérmet. A nemzetközi sikert egy 2017-es évjáratú sárgamuskotály érte el.
Vágólapra másolva!

A Canter Borház prémiumborai egyre gyakrabban szerepelnek sikerrel a hazai és nemzetközi versenyeken. Ezt bizonyítja a bordeaux-i Challenge International du Vinen elért helyezés is: 2017-es évjáratú Magnus Sárgamuskotály boruk aranyérmet kapott.

A díjnyertes Magnus Sárgamuskotály Forrás: Canter Borház

Gelencsér Gergő főborász szerint a 2017-es sárgamuskotály igen különleges, hiszen a szőlőfürtöket teljes érettségükben szüretelték, a préselés előtt héjon áztatott mustot pedig lassan erjesztették. Így egy könnyű, elegáns, száraz fehérbor született, amelynek ízében és illatában a fűszeres és gyümölcsös aromák köszönnek vissza.

– mondta Gelencsér Gergő.

A díjnyertes Magnus Sárgamuskotállyal több nagykereskedelmi lánc üzleteiben, valamint a borászat vinotékájában is találkozhatnak a magyar fogyasztók. A zánkai Canter Borház hamarosan a kanadai és a skandináv piacokon is megjelenik az aranyérmes borral.