Bazsalikomos málna lett az év fagylaltja

az év fagylaltja
Vágólapra másolva!
Kóstolt már aranyérmes fagylaltot? Nem? Akkor most megteheti! Tegnap ugyanis kihirdették a 2018-as év fagylaltját, amelyet a Bringatanya - Somogyi fagylaltműhely cukrásza, Somogyi Renáta készített el. A fagylaltozó több díjjal is gazdagodott a versenyen. Megmutatjuk, mely ízeket kérje, ha a Bringatanyában jár.
Vágólapra másolva!

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete által szervezett versenyt május 15-én tartották Szegeden, a Virág Cukrászdában: negyven cukrász hetvenkét fagylaltját pontozta a szakmai és közönségzsűri az ízvilág, az ízek harmóniája és a megjelenés alapján. A versenyzők idén is hagyományos, illetve különleges ízkombinációkkal próbálták lenyűgözni nemcsak a zsűri tagjait, hanem a közönséget is.

Somogyi Renáta az Év Fagylaltja díjjal Forrás: Bringatanya Facebook

Az Év Fagylaltja-verseny a legrangosabb hazai megmérettetés, ahol idén a gyenesdiási Bringatanya cukrászának, Somogyi Renátának több díjat is odaítélt a zsűri.

Bazsalikomos málnáját aranyéremmel jutalmazták, tehát ez lett 2018-ban az év fagylaltja.

Emellett a rebarbarás-epres philadelphiát bronzéremmel minősítették, a gesztenye vörösboros áfonyával pedig Szeged város különdíját nyerte el. Sőt, a fagylaltozó még a Kézműves Fagylalt Nívódíjat is megkapta.