Most mi is megkóstolhatjuk a világsztárok pezsgőjét

Vágólapra másolva!
Az idei Gourmet Fesztivál főszereplői a gombóc, a kaviár és a pezsgő. Két utóbbi luxusnak számít még külön-külön is, nemhogy együtt. Ezen a hétvégén azonban megtehetjük, hogy több minőségi pezsgőt – köztük a champagne-i vidék csúcsait – kóstoljunk össze a drága halikrával. Az is kiderül, hogy mi születik egy népszerű alapanyag és a luxus találkozásából, hogyan ad izgalmas összhangot egy tengeri herkentyű egy superfooddal, és milyen a keleti wonton, ha a gombócba oldalas és malacfül is kerül.
Vágólapra másolva!

A somlói Kreinbacher Bistro séfje, Toldi József és Pesti István, a Platán Restaurant & Café séfje együtt készítik el a fesztiválra azt a menüsort, amelyet a pezsgők és borok tesznek teljessé: rántott csirkeszárny remoulade mártással és tokhal kaviárral, továbbá Szent Jakab-kagyló, ponzuval avokádókrémmel és lazackaviárral, illetve malachússal töltött wonton vajmártással.

Pesti István és Toldi József Forrás: Szindbád az Utazó

A tradicionális pezsgők között ott lesz többek között a kifinomult, gyümölcsökkel teli Rosé Brut és a 100% furmint

Prestige Brut 2013 Magnum kiadása.

A borok közül a modern stílusban elkészített, a somlói borvidéket jelképező Juhfark 2016 mellett érkezik az Öreg Tőkék Borának friss évjárata, valamint a prémium borválogatás legújabb tagja, az Olaszrizling Selection 2016.

A Champagne borvidékről 15-féle tétellel készülnek: köztük a Paul Bara, a Piper-Heidsieck, a Pol Roger és a Charles Heidsieck emblematikus pezsgői.

Emellett idén először a champagne-i borvidék csúcsát, a prestige cuvée-t is megkóstolhatják a fesztivál vendégei.

Forrás: Szindbád az Utazó

Továbbá egy limitált különkiadás is bemutatkozik a Piper-Heidsieck háztól – a Cinema Edition az Oscar-gálára született meg,

a Gourmet Fesztivállal egy időben pedig épp a Cannes-i Filmfesztivál hivatalos pezsgőjeként kortyolják a sztárok.

A palackokat díszítő ragyogó, stilizált pálmamotívumot Los Angeles art deco építészete ihlette. Tartalma egy igazi klasszikus, a Cuvée Brut.

Ezt isszák a sztárok Forrás: Kreinbacher

A ház másik újdonsága egy exkluzív tétel a gasztronómia rajongóinak. A világszerte

most debütáló Essentiel Blanc de Blancs

100% chardonnay champagne-t struktúrája és gyümölcsössége miatt kifejezetten ételek mellé ajánlják.

A Gourmet Fesztivált május 17. és 20. között tartják a Millenáris Parkban.