Milyen desszert a budino?

budino
Vágólapra másolva!
A budino egy krémes, olasz desszert, amelynek magyar fordítása puding. A szó eredetileg egy kolbásztípust takart, mára azonban sokkal édesebb jelentés párosul hozzá. A budinót többféle ízben készítik; találkozhatunk például csokoládéssal, tejkaramellással vagy almással. Mi most a villámgyors, csokoládés változatot hoztuk el önnek.
Vágólapra másolva!
Forrás: Food Network

Budino

Hozzávalók:

  • 230 g csokoládé, apróra törve
  • ¼ bögre* sózatlan vaj, feldarabolva
  • 3 nagy tojás
  • ½ bögre kristálycukor
  • ¼ bögre kakaópor
  • ½ teáskanál sütőpor
  • ½ teáskanál só
  • 1 dl frissen főzött espresso
  • 1 doboz vaníliafagylalt

*1 bögre = 2,5 dl

Elkészítés:

Melegítse elő a sütőt 200°C fokra, vajazzon ki 5 db 150 milliliteres ramekint, utána helyezze őket egy sütőlapra. Olvassza meg a csokoládét és a vajat egy edény forrásban lévő víz fölött.

Egy elektromos habverővel verje fel a tojást és a cukrot, majd óvatosan keverje bele a még meleg csokoládét és vajat. Adja hozzá a kakaóport, a sütőport és a sót, utána dolgozza jól össze. Végül keverje hozzá a kávét is.

Tegye a masszát a ramekinekbe, de csak félig töltse meg őket. Süsse 18-20 percig, míg a felszíne kicsit megrepedezik. A budinókat melegen szolgálja fel, egy gombóc fagyival a tetejükön.