Szöcskeláb ropogott a fogunk alatt

szöcske
Vágólapra másolva!
Leöblítettük a szöcskelábat a főváros legjobb kávéjával, majd megtanultunk 35 perc alatt palacsintát sütni. Megtudtuk, hogy idén magasabb áron szerezhetjük be kedvenc borainkat, illetve azt is, hogy már növényből készült pohárból is ihatunk sört. Ellestük Eva Longoria édesanyjától, hogyan kell finom répatortát készíteni, ám előtte leugrottunk a piacra májusi idényzöldségekért. Heti gasztro-összefoglaló.
Vágólapra másolva!

Süssön süteményt 30 perc alatt!

Megkívánt valami édeset? A gyerekek desszertért sírnak? Netán vendégeket vár a hét utolsó napján? Bármiről legyen is szó, számunkra is ismerős a helyzet, ezért mondjuk, hogy jó döntés cukormázas sütikockákat készíteni 30 perc alatt.

Bejárta a világot, aztán megnyitotta Pest egyik legeredetibb kávézóját

Budapest helyenként már-már meseszerű, színes és nagyon menő hely. Az utóbbi 1-2 évtizedben pedig egyre csak emelkedik az ázsiója, egyre inkább egy szerethető, európai várossá alakul.

"Odabent is szól a vibe" Forrás: POLYÁK ATTILA - ORIGO

Ez az átalakulás pedig nem másoknak köszönhető, mint a benne élő, nap mint nap itt ténykedő és alkotó embereknek. Egyikük Lenkei Péter, aki a világot bejárva hazatért azért, hogy a családjával megnyissa a belváros egyik legeredetibb kávézóját, a London Coffee Society-t.

Öblítse le a szöcskelábat a város legjobb kávéjával

Imádja a különlegességeket? Nem riad vissza az extrém falatoktól? Akkor kóstolja meg a szöcskéből készült desszertet vagy Finnország egyik legnépszerűbb ételét, és öblítse le a város legjobb kávéjával.

Drágulnak a borok?

A tavalyi szélsőséges időjárás a világ több régiójában is nagymértékben csökkentette a szőlőtermelést, ami befolyásolhatja a 2018-ban piacra kerülő borok mennyiségét. Emellett számos nagy bortermelő országban – különösen Európában – 2000 óta lassan, de folyamatosan csökken a szőlőtermő terület nagysága.

Ma van a bor világnapja Forrás: Edge.alluremedia.com

A termelés-visszaesés harmadik oka, hogy az elmúlt évi fagyok és aszályok – főként a nyugat-európai országokban – jelentősen károsították a szőlőtermést mind mennyiségi, mind minőségi tekintetben. Emiatt idén magasabb áron szerezhetjük be kedvenc borainkat.

Növényből készült pohárból ihatunk sört

Ezeken a szórakozóhelyeken növényből készült poharakból ihatjuk a sört, amelyek szó szerint bomlanak utánunk. Előállításuk jóval környezetbarátabb, mint a műanyag poharaké, illetve 500 év helyett 3 hónap alatt komposztálódnak.

Olasz napok a konyhában

Imádja a magyar fogásokat, de egy nap erejéig szívesen barangolna olasz földön? Most megteheti! Készítsen már ma olasz reggelit, ebédet és desszertet a családnak.

Süssön palacsintát 35 perc alatt

Palacsintát sütne, de nincs kedve órákig a konyhában sürögni? Akkor dobja el a palacsintasütőt, vegye elő a legnagyobb tepsijét, és süsse meg a világ egyik legkülönlegesebb reggelijét.

A borkóstolás fortélyaiért, illetve a májusi idényzöldségekért és idénygyümölcsökért lapozzon tovább!