Süssön palacsintát 35 perc alatt

Vágólapra másolva!
Palacsintát sütne, de nincs kedve órákig a konyhában sürögni? Akkor dobja el a palacsintasütőt, vegye elő a legnagyobb tepsijét, és süsse meg a világ egyik legkülönlegesebb reggelijét. Nem kell döntenie, hogy lekváros, banános vagy epres palacsintával induljon a nap, hiszen az összes a tányérra kerülhet. Ráadásul nem is akármilyen formában.
Vágólapra másolva!
Forrás: Food Network

Négyféle palacsinta, egyetlen tepsiben

Hozzávalók:

  • 1 csésze liszt
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál só
  • 1 felvert tojás
  • 1 csésze tej
  • 2 evőkanál olaj
  • eper
  • banán
  • csokoládécsipsz
  • 1 teáskanál fahéj
  • 2 evőkanál barna cukor

Elkészítés:

Egy tálban keverje össze a lisztet, a cukrot, a sót és a sütőport, majd folyamatos keverés mellett öntse hozzá a tejet, az olajat és a tojást. Dolgozza jól össze, majd kenjen ki egy tepsit vajjal, és öntse bele a tésztát. Vegyen ki belőle egy csészével, és tegye félre.

Gondolatban ossza a tepsit négyfelé: az egyik részen keverjen a tésztába eperlekvárt, utána rakjon a tetejére eperszeleteket; közvetlenül mellé jöhet néhány szelet banán, amelyeket hintsen meg cukorral.

A tepsi másik negyedébe szórjon csokoládécsipszet, az utolsóba pedig öntse a következő keveréket: a félretett tésztát dolgozza össze a barna cukorral és a fahéjjal. Süsse az egészet 200 fokon 20 percig. Ha elkészült, kenje meg olvasztott vajjal, tálalja juharsziruppal.