Vágólapra másolva!
Imádja a magyar fogásokat, de egy nap erejéig szívesen barangolna olasz földön? Most megteheti! Készítsen már ma olasz reggelit, ebédet és desszertet a családnak. De vigyázzon! Ezek az ételek könnyen az ember kedvencévé válnak.
Vágólapra másolva!
Forrás: Shutterstock

Bruschetta

Hozzávalók:

  • 1 olasz bagett
  • 3 evőkanál vaj, olvasztva
  • 1 gerezd fokhagyma + 2 gerezd a feltéthez
  • olasz fűszerkeverék
  • parmezán sajt
  • 6 paradicsom, apróra vágva
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál só
  • ¼ teáskanál fekete bors
  • 4 bazsalikomlevél, aprítva

Elkészítés:

Melegítse elő a sütőt 180 fokra, utána szeletelje fel az olasz bagettet. Olvassza meg a 3 evőkanál vajat, és keverje össze az 1 gerezd összetört fokhagymával. Kenje meg a keverékkel a bagettszeleteket, szórja meg az olasz fűszerrel és a frissen reszelt parmezán sajttal. Süsse őket 15 percig, vagy míg aranybarnák lesznek.

Egy tálban keverje össze a paradicsomot, a maradék fokhagymát, a sót, a borsot, a bazsalikomot és az olívaolajat. Tegyen két evőkanállal a szeletek tetejére, végül szórja meg sajttal.

Forrás: Halfbakedharvest

Penne alla vodka

Hozzávalók:

  • 226 g penne tészta
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • ½ hagyma, apróra vágva
  • 1 gerezd fokhagyma, összetörve
  • ½ teáskanál pirospaprika-pehely
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • 1 teáskanál só
  • ½ csésze vodka
  • 1 és ½ csésze paradicsomszósz
  • ½ csésze főzőtejszín

Elkészítés:

Pirítsa meg a hagymát és a fokhagymát az olívaolajon. Adja hozzá a paradicsomszószt, a vodkát, a bazsalikomot, a pirospaprika-pelyhet és a sót. Főzze lassú tűzön 2 percig, utána öntse hozzá a tejszínt, végül a kifőzött penne tésztát, és keverje jól össze. Főzze még 5 percig, és tálalja friss bazsalikommal.

Forrás: Shutterstock

Vaníliás panna cotta

Hozzávalók:

  • 1 teáskanál zselatin
  • 1 evőkanál hideg víz
  • 1 és ½ csésze főzőtejszín
  • ¼ csésze cukor
  • ¼ teáskanál eredeti bourbon vanília, vagyis egy rúd kikapart magja és belseje

Elkészítés:

Keverje össze a zselatint a vízzel, majd tegye félre. Egy serpenyőben melegítse fel a tejszínt és a cukrot; ha a keverék forrni kezd, vegye takarékra a lángot, utána adja hozzá a vaníliát és a zselatint. Keverje jól össze, szűrje le, öntse poharakba, majd hagyja kihűlni. Tegye hűtőbe 2-4 órára, és tálalja friss gyümölcsökkel.