Magyarországra érkezik a plzeňi sör

Vágólapra másolva!
Selymes, ropogós vagy tej? A döntés az ön kezében van. Bármelyik cseh csapolási technikát is választja, olyan élményben lesz része, amit csakis a plzeňi sör tud nyújtani. A Pilsner Urquell Truck útjának indult, amely az ország különböző pontjaiba viszi el a híres cseh sört.
Vágólapra másolva!

A Pilsner Urquellt a plzeňi sörgyár sörfőző mestere, Joseph Groll alkotta meg 1842-ben. A mai lágersörök atyja 1872-ben lett divatos Berlinben, így lett előbb a németek, majd Európa, végül a világ egyik legkedveltebb cseh söre. Jellemzője a magas komlótartalom és a tartós hab.

Forrás: Pozsonyi Márk

Most pedig akár már itthon is megkóstolhatjuk, hiszen április 27-én Szabados Gábor, a Pilsner Urquell márkamenedzsere, illetve Polgár István (Indi) és Wendler Kristóf, a Pilsner Urquell magyar nagykövetei leleplezték a Pislner Urquell Truckot, amely országos körútra indul.

A Truck idei küldetése, hogy minél több emberhez eljusson az egyenesen Plzeňből hozott csapolt sör és a három tradicionális cseh csapolási technika.

A különleges járműnek köszönhetően nemcsak Budapesten, hanem vidéki városokban és fesztiválokon is megismerheti a közönség a Na Dvakrát, a Hladinka és a Mlíko csapolásokat.

– mondta el Polgár István.

A Na Dvakrátnak, vagyis a ropogós csapolási technikának köszönhetően a sör tovább megtartja szénsavasságát, így lassabb fogyasztásra, például étkezésekhez, is tökéletesen alkalmas lesz. Az erős szénsavasság frissítően hat

az intenzív, vagy fűszeres ételek mellett.

A Hladinka, azaz a selymes, a Pilsner Urquell csapolásának tradicionális cseh módja: a csapot a korsóba helyezik, és a habot csapolják ki először; az alá érkezik az aranyló sör.

Ezt a technikát társasági összejövetelekkor, vagy étkezések előtt használják a csehek, mert simább és kevésbé szénsavas sört eredményez.

A Mlíko csapolási technika, vagyis a tej, egy majdnem teljes korsó nedves habot eredményez meglepően édes ízzel. Tradicionálisan ünnepi alkalmakkor, desszertekhez, vagy a nap végén használják.